Atasay Altın Çadır Günleri'ne ilk günde 3 bin ziyaretçi

Atasay Altın Çadır Günleri'ne ilk günde 3 bin ziyaretçi
Güncelleme:

On binlerce çeşit altın, pırlanta, elmas ürünün zararına fiyatlarla satışa sunulduğu “Geleneksel Altın Çadır Günleri”, 4 Aralık Pazar akşamına kadar devam edecek.

Türk mücevherat sektörünün lider kuruluşu Atasay, bu yıl 7.’sini düzenlediği Geleneksel Altın Çadır Günleri’nde yine binlerce ürünü çok avantajlı fiyatlarla müşterileriyle buluşturuyor. Aynı anda İstanbul Yenibosna’daki Fabrikası başta olmak üzere toplam 5 ayrı noktada (İstanbul Yenibosna, İstanbul Viaport AVM, Bağdat Caddesi Atasay, Konya ve altincadir.com) düzenlenen ‘Geleneksel Altın Çadır Günleri’ne sabahın ilk saatlerinden itibaren müşteri akın oldu. Geleneksel Altın Çadır Günleri’nde 7’den 70’e herkese uygun, 89 TL’den başlayan fiyatlarla on binlerce ürün zararına fiyatlarla satışa sunuluyor.

Geçtiğimiz yıllarda da uzun kuyrukların oluştuğu ve aralarında Almanya, Polonya, Fransa, Tayland’ın da bulunduğu yurtdışında çok sayıda ülkeden ziyaretçinin bugüne kadar ilgi gösterdiği ‘Geleneksel Atasay Altın Çadır’ını bu yıl ilk gününde 3 bin kişi ziyaret ederken, pırlantada en fazla kolye, altında ise bilezik ve yüzük ilgi gördü. Tüm satışlarda ise adet bazında altın, pırlantanın önüne geçti.

Sezon fiyatı 290 bin TL’den 155 bin TL’ye düşen pırlanta set ise, şu ana kadar Çadır’ın satılan en yüksek fiyatlı ürünü oldu. Geçtiğimiz yıllarda da yoğun ilgi gören etkinliği bu yıl da kaçırmak istemeyen müşteriler, binlerce ürün seçeneğinden birine sahip olabilmek için sabahın ilk ışığından itibaren Çadır’a gelirken, yoğun ilgi nedeniyle kapıları erken açılan çadıra ziyaretçiler, 50’şer kişilik gruplar halinde alındı.

Çadır’a bugüne kadar Türkiye’nin birçok ilinden hatta yurtdışından çok sayıda ziyaretçi geldiğini hatırlatan Atasay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer, “Altın Çadır Günleri ile mücevherata ulaşımı mümkün hale getirdik. Yıl boyunca yurtiçinden ve hatta yurtdışından gelen telefonlardan artık evlilik tarihlerinin ve hediye alışverişlerinin Altın Çadır Günleri’ne göre belirlendiğini görüyoruz. Bu yoğun ilgi, ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor” dedi.

Son yıllarda tüm dünyada lüks markaların “ulaşılabilir lüks” stratejisiyle hareket ederek daha geniş müşteri kitlesine ulaşmayı amaçladıklarına dikkat çeken Cihan Kamer, “Lüksün hızlı tüketime konu olması, Avrupa'da 2000’li yılların ortalarından itibaren etkili olan bir trend. Bu durum ‘Lüksün Demokratikleşmesi’ olarak da adlandırılıyor.Mücevherat sektörü de lüksün parlayan yıldızı ve ülkemizde bu sektörde ‘lüksün demokratikleştirilmesi stratejisi’ son 10 yıldır bizim önderliğimizde uygulanıyor. Bu yıl 7.’sini gerçekleştirdiğimiz Geleneksel Altın Çadır Günleri ile de ülkemizde mücevherat sektöründe lüksün demokratikleşmesine öncülük ediyoruz” dedi.