Ankara Shopping Fest'te Finlandiya rüzgarı

Ankara Shopping Fest'te Finlandiya rüzgarı

Ankara'yı dünyaya tanıtmayı ve 'marka' haline getirmeyi amaçlayan Ankara Shopping Fest'te Finlandiya rüzgarı esecek.

Finlandiya Savunma Kuvvetleri Muhafız Bandosu'nun Brass Septet Grubu (Bakır Üflemeliler Yedilisi) 9 Haziran'da Ankara Alışveriş Festivali kapsamında sahne alacak. 10 kişilik Brass Septet grubu, pistonlu bakır nefesli çalgılarla eşsiz bir müzik ziyafeti sunacak. Bahçelievler'de gerçekleştirilecek konserde, Başkentliler nefesli çalgı kornet ailesi enstrümanlarından unutulmaz ezgiler dinleyecek.

Finlandiya Savunma Kuvvetleri Muhafız Bandosu 1918 yılından bu yana devletin resmi orkestrası olarak görev yapıyor. Brass Septet Grubu dahil toplam 40 müzisyenden oluşan orkestra kendi ülkelerinin dışında dünyanın dört bir yanında sahne alıyor. Muhafız Bandosu çatısı altında müzik yapan gruplardan biri olan Brass Septet Grubu'da 1819 yılından bu yana faal ve Finlandiya'nın en eski orkestrası olarak biliniyor.

Köylerden fabrikalara kadar her yerde her çeşit kurum ve kuruluşun geleneksel Brass Septet Gruplarının olduğu Finlandiya'da dünyaca ünlü besteciler Jean Sibelius ve Leevi Madetoja da bu gruplar için besteler yapmışlardı.