Yüzde 35'i cinsel ilişki yerine, yetişkin filmi tercih ediyor!

Yüzde 35'i cinsel ilişki yerine, yetişkin filmi tercih ediyor!
Güncelleme:

Yetişkin filmlerinin erkeklerin cinsel sağlığını kötü yönde etkilediği ortaya çıktı. Yapılan bir araştırma erkeklerin yüzde 35'inin cinsel ilişkiye girmektense yetişkin içerikli filmleri izlemeyi tercih ettiğini ortaya koydu.

Belçika'da yapılan bir araştırmaya göre, çok fazla yetişkin filmi izlemek, erkeklerde ereksiyon yani sertleşme sorunlarına neden oluyor. Yapılan araştırmaya katılan erkeklerin yüzde 35'i cinsel ilişkiye girmektense yetişkin filmi izlemeyi tercih ediyor.

Erkeklerin 3'te 1'i filmleri tercih ediyor

Belçika'da yapılan araştırmaya katılan 35 yaş altı erkeklerin üçte biri, gerçek cinsel ilişki yerine yetişkin filmlerini tercih ediyor. Belçika'daki Anvers Üniversitesi ile Anvers Üniversitesi Tıp Fakültesi, gelecek hafta gerçekleştirilecek bir Avrupa konferansına sunmak üzere, erkeklerde yetişkin filmi izleme alışkanlığını araştırdı.

Ereksiyon sorunu yaşıyorlar

BBC Türkçe'de yer alan haberde, İngiliz ve Danimarkalı bilim insanlarının da katkıda bulunduğu araştırmada, 5 bin 800 kişinin cinsel aktiviteleri incelendi. Araştırmaya katılan 35 yaşın altındaki her 5 erkekten biri, cinsel ilişki sırasında ereksiyon sorunu yaşadığını söyledi. Araştırmaya göre, haftada 300 dakika ve üzeri yetişkin filmi izleyen her 3 erkekten biri, ereksiyon sorunu ile karşı karşıya.

Beklediklerinden daha yüksek bir oran

Anvers Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Bölümü'nden prof. Dr. Gunter De Win, De Morgen gazetesine, bunun beklediklerinden daha yüksek bir oran olduğunu söyledi.

Doğrudan, "yetişkin fillerinin, ereksiyon sorunlarına yol açtığını" söyleyemeyeceğini belirten Belçikalı profesör, "ikisi arasındaki bağlantı da inkar edilemeyeceğini" belirtti.

Dozunda izlemenin artı yanları var

Prof. Dr. De Wim'e göre, dozu aşmayan ölçülü yetişkin filmi, insanların cinsel yaşamına olumlu katkıda bulunabiliyor.

Araştırmaya katılan erkekler, haftada ortalama 70 dakika yetişkin filmi izlediklerini söylerken, bunların yüzde 65'i, gerçek bir eşle cinsel ilişkiye girmeyi, yetişkin filmlerine tercih ediyor. Erkeklerin yüzde 35'i ise, gerçek sevişme yerine izlemeyi tercih ediyor.
 

 

BBC Türkçe