19 Eylül haftası burç yorumları

Güncelleme:

Merkür, Jüpiter, Satürn, Chiron, Uranüs, Neptün ve Pluto geri hareket

Geri hareket yapan gezegen sayısının çokluğu nedeniyle; bu haftanın ön yazısında, çoğu kişinin yanlış bildiği retro hareketin anlamına değinmek istedim. Retronun, yani gezegen geri hareketlerinin genel anlamı; yandık, bittik, mahvolduk değildir..! Geri hareket dönemlerinde gezegenlerin normal etkisi azalır. Gezegen sanki tembellik eder. Yaşamınızın önceki zamanlarında olmuş bir durumun, yeniden gündeme gelmesi ile sizin için bir hatırlatma zamanı olabilir. Geri hareketteki transit gezegen, doğum haritanıza olumsuz bağlantı yapıyorsa, bu hatırlatmalar üzücü ya da sıkıcı da olabilir. İçe dönük kişisel gözden geçirmeler ve sorgulamalar yapmak, eski deneyimler hakkında düşünmek ve dersler çıkartmanız gereken dönemdir. Eğer bu zamanı iyi değerlendirebilirseniz, gezegen yeniden ileri hareket geçip normal gücüne kavuştuğunda, yapmış olduğunuz kişisel düzeltmeler çok işinize yarayacaktır. Değilse, durum daha da zorlaşacaktır.

Bugünlerde; Merkür, Jüpiter, Satürn, Chiron, Uranüs, Neptün ve Pluto geri hareket yapıyorlar. Sayı çok fazla olduğu için ilk bakışta yaşamın birçok alanında yavaşlama, ertelenme, eski konuların yeniden gündeme gelmesi gibi durumlarla karşılaşma olasılığı vardır. Basitçe yapmanız gerekenler; tarafsız gözle kendinizi sorgulamanız, doğru saptamalar yapmanız, kişisel eksiklerinizi fark etmeniz ve önceki yanlışlarınızdan dersler çıkartmanızdır. Böylece, gezegen yeniden ileri harekete geçip güç kazandığında ya da benzer etkili diğer göksel yerleşimlerle karşılaştığınızda, artık ne yapmanız gerektiğini daha iyi biliyor olursunuz. Geri hareket dönemleri bazen biraz sıkıcı olsa bile tam anlamıyla kişisel gelişiminizi yükseltebileceğiniz zamanlardır.

YÜKSELEN KOÇ: Çevrenize karşı abartılı ego gösterileri, diğerlerinin öne geçme isteğiniz ya da hırslarınız, yakın ikili ilişkiniz ile olan iletişim ve anlaşma bağlarınızı sarsıcı yönde çalışıyor. Daha sakin, yavaş ve abartısız olmalısınız. İş arkadaşlarınızla yakınlaşmalar çatışma ile sonlanabilir. Yakın çevre ve akrabalarla tartışmalı durumlar içsel huzurunuzu kaçırabilir. Bugünlerde özellikle alkol ve benzerleri yüzünden dengesiz durumlar, belirsizlikler, kaypaklık ve huzursuzluk yaşayabilirsiniz. Daha akılcı, gerçekçi, mantıklı, açık ve net olmalısınız. Bu size özellikle; sağlığınız, iş ortamı, meslek, gelecek planları ve maddi anlamda başarı kazandıracaktır. Daha önceden sosyal gruplardan tanıdığınız kişiler ve beklenmedik maddi harcamalarınız yüzünden yaşadığınız sıkıntılı durumlar, bugünlerde yeniden gündeme gelebilir. Şimdi, eski yanlışlarınızı ve girdiğiniz yanlış grupları yeniden gözden geçirme ve değerlendirme zamanıdır. Yakın çevrenizden tanıdıklarınız üzerinden katılacağınız gruplaşmalar daha kalıcı ve güvenlidir.

YÜKSELEN BOĞA: Kişisel eğlence anlayışınız gruplaşmalardan tanıdığınız insanlardan farklıdır. Siz daha gerçekçi, açık, net ve dürüst kişisiniz. Oysa gruplar yoluyla tanıdığınız bazı kişilerin kaypaklığı yüzünden anlaşmazlıklar yaşıyorsunuz. Bu yüzden duygusal beklentilerinizi sınırlamalı ve daha gerçekçi insanlarla tanışmalısınız. Akılcı, mantıklı, açık, net ve disiplinli olmak; çevresel davranışlarınızda, çocuklarla ilgili alanda, kişisel eğlence alışkanlıklarınızda ve yabancılarla ilgili konularda size önemli yenilikler ve şans getirebilir. Ancak kişisel eğlenceniz, flörteşmeler, alkollü ortamlar ya da kaypak grup arkadaşlıklarının getireceği gereksiz harcamalara dikkat etmelisiniz. Meslek, kariyer ve gelecek planları ile ilgili alanda, önceden düşüncesizce aldığınız kararların yarattığı sıkıntıları şimdi yeniden düşünmek ve gözden geçirmek gerekebilir. Meslek ortamında planlı, disiplinli ve güçlü çalışmaların maddi karşılığını alabileceğiniz günlerdir.

YÜKSELEN İKİZLER: Aileniz, aile büyükleriniz ya da ev ile ilgili konularda gerçekçi, açık ve netsiniz. Ancak meslek ortamında, belki de yöneticilerin kaypak ve belirsiz durumları canınızı sıkabilir. Onlarla anlaşmazlık ve geçimsizlik yaşayabilirsiniz. Benzer uyumsuzluklar, sosyal çevreden tanıdığınız kişilerle iletişim dengesizliğine neden olabilir. Aile içinde ya da aile büyükleri ile açık, net, dürüst ve disiplinli yaklaşımlar size huzur verecektir. Aile mirası ya da parası ile ilgili olumlu bir görüşme ya da anlaşma yapılabilir. Çevresel davranışlarınızdaki düşüncesiz çıkışlarınız ve değişken kararlarınız aileye ve meslek ortamına zarar vericidir. Çevresel ilişkilerde daha dikkatli olmalısınız. Yabancılarla ilgili konularda daha önceki yanlış kararların yarattığı krizleri şimdi yeniden düşünme ve gözden geçirme zamanıdır. Belki biraz gecikme olsa bile, yabancılarla yapacağınız güçlü çalışmaların karşılığını alabileceğiniz günlerdir.

 


YÜKSELEN YENGEÇ: Yakın çevre, akrabalar, kardeşler, iletişimler ya da eğitimlerle ilgili açık ve net tavrınız olabilir ancak, uzaktaki yabancı kişilerle fikir ayrılığı, anlaşmazlık ya da iniş çıkışlı belirsiz durumlar var. Bugünlerde sağlamcı ve gerçekçi yaklaşımlar sizin için daha yararlıdır. Özellikle gruplaşmalar, cinsel yakınlaşmalar ve yakın çevre ilişkilerinde yeni şanslar ve değişimler yaşayabilirsiniz. Yakın çevreden ya da akrabalardan sağlıkla ilgili olumsuz haber alma olasılığı vardır. Özellikle uzun yolculuklarında kazalara, zehirlenmelere ve yaralanmalara da dikkat etmelisiniz. Önceden olan gruplaşmalar üzerinden cinsel yakınlaşma arayışlarının yarattığı krizler, bugünlerde yeniden gündeme gelebilir. Eski hatalarınızı yeniden düşünmek ve kişisel bir düzenleme yapmak için uygun zamandır. Bunu yaparsanız, daha güvenli yakınlaşmalar için iyi bir şansınız olacak.

YÜKSELEN ASLAN: Akılcı, mantıklı, disiplinli, açık, net, planlı ve gerçekçi adımlarınız maddi kazançlar, iş ortamı, meslek ve gelecek planlarınız için şanslı günleriniz olduğunu söylüyor. Ancak yine de yabancılarla olan para ilişkilerine, ortaklı olduğunuz ya da başkalarına ait para konularında dikkatli olmalısınız. Çünkü, diğerleri ile fikir ayrılığı, farklı bakışlar ve düşünüşler sizi biraz dengesiz ve kararsız bırakabilir. Akılcılık, gerçekçilik ve mantık, bu konularda size yol gösterici olacaktır. Gruplaşmalar üzerinden tanıdığınız kişilerle cinsel yakınlaşma arayışları bugünlerde tehlikelidir. Ayrıca bu tür gruplaşmalar yüzünden maddi zarara uğrama olasılığı da vardır. Ancak, yine de gruplaşmalar üzerinden kalıcı ve sağlam eş ya da ortaklık ilişkileri kurabileceğiniz günlerdir. Meslek ortamı ile eş ya da ortaklık ilişkiniz arasında önceden yaşanan krizli durumları şimdi yeniden düşünme ve yeni kişisel değerlendirmeler yapma zamanıdır.

YÜKSELEN BAŞAK: Dürüst, sağlam, güvenilir, araştırmacı ve detaycı kişiliğiniz çevrenizde güvenilir biri olarak görünmenize, sağlam ve net kararlar vermenize yardımcı oluyor. Bunun diğer yararı ve şansınızın yükseldiği alanlar; yabancılar ya da uzaktakilerle olan işler, ilişkiler, uzun geziler, uzaktakilerle flörtleşmeler, eğlence alanınız ya da çocuklarla ilgili konulardır. Bu alanlarda, yaşamınızda yapmak istediğiniz önemli yenilikler ve değişimler için uygun zamandır. Ancak önce eş ya da ortak gibi yakın ikili ilişkinizde sağlam, güvenilir bağlar ve dengeler kurmalısınız. Meslek ortamı ile eş ya da ortaklık ilişkisi arasında ya da kadın-erkek arasında sert tartışmalı durumlara dikkat etmelisiniz. Çünkü aldanmalar ve sert çatışmalar gündeme gelebilir. Sosyal konumunuzu zedeleyebilir. Yabancılar ya da uzaktakilerle kurduğunuz iş ilişkilerindeki eski yanlışlarınızı ve krizleri şimdi yeniden düşünme ve kişisel düzenlemelere gitme zamanıdır. İş ve meslek alanında, çalışmalarınızın karşılığını biraz gecikmeli de olsa alabileceğiniz günlerdir.

YÜKSELEN TERAZİ: Eş, sevgili, ortak gibi yakın ikili ilişkilerinizde uyumsuzluk, anlaşmazlık ya da inişli çıkışlı davranışlarınıza dikkat etmeli, dengeli olmalı ve durumu büyütmemelisiniz. Yabancılarla ya da uzaktakilerle gönül işlerinde beklediğiniz yakınlık, yerini üzüntüye bırakabilir. Neptün’ün de kare açıyla devreye girmesiyle, sağlığınızı da tehdit eden çatışmalar yaşayabilirsiniz. Gerçekler ile iş yaşamınızdaki pembe düşleriniz arasında, belirsiz ve kararsız kaldığınız noktalarda gerçekleri seçmelisiniz. Alkol ya da benzerlerinin sizi gerçeklerden koparmasına izin vermeyin. Akılcı, mantıklı, sağlam ve gerçekçi adımlarınız; aile, ev, miras, vergi gibi konularda sizi mutlu etmeye devam ediyor. Flörtleşmeler, eğlence anlayışınız ve çocuklarla ilgili olan konularda eski yanlışlarınızı düşünme ve kişisel düzeltmeler yapma zamanıdır. Yabancılarla ya da uzaktaki kişilerle flörtleşme bağlantıları kurmak için şanslı günler olabilir.

YÜKSELEN AKREP: Sosyal gruplaşma arkadaşlarınız ile iş arkadaşlarınız arasında dengesizlik ve uyumsuzluk yaşayabilirsiniz. Abartılı durumlar ve can sıkıcı tartışmalar olabilir. Anlaşma yolları aramalı ve daha hoşgörülü olmalısınız. Sosyal gruplaşmalar bugünlerde sizin için ön planda. Ancak buradan flörtleşme arayışlarınızda pembe düşler yerine daha gerçekçi olmayı seçmelisiniz. Aşırı düşlerinizi dengeye oturtabilirseniz, duygusal flörtleşmeler için şansınız olabilir. Kişisel eğlencelerinizde, sizi gerçeklerden kopartacak maddelerden ve ortamlardan uzak durmalısınız. Ayrıca yine sosyal gruplaşmalardan cinsel yakınlaşmalar, tehlikeli ve çatışmalı olabilir. Akılcı, mantıklı, sağlam ve gerçekçi adımlarınız; eş, ortak gibi yakın ilişkilerde, yakın çevre ya da grup arkadaşlıklarında izleyeceğiniz güvenilir yoldur. Bu, size yenilikler ve önemli değişimler getirebilir. Eş, sevgili ile aile büyükleri arasındaki eski gerilimler hakkında yeniden düşünme ve yeni çözüm yolları arama zamanıdır. Aileden kalan yadigarlar, babadan kalan miras ya da değerli eşyalar için girişimde bulunabileceğiniz ve hak ettiğinizi gecikmeli de olsa alabileceğiniz günlerdir.

YÜKSELEN YAY: Kişisel eğlence alanınız ve çocuklarla ilgili abartılı durumlar; mesleğiniz, gelecek planlarınız ve sosyal konumunuzla ilgili olarak tartışmalı, çekişmeli ve dengesiz durumlar yaratıyor. Benzer dengesizlikler, belirsiz ve kaypak durumlar ya da alkol ile ilgili sorunlar aile içinde de huzursuzluk yaratabilir. Eş, sevgili ve aile için sert ve huzursuz günlerde daha uzlaşmacı ve anlaşmacı olmak yararlı olur. İş, meslek ve para konularında bir süredir devam eden yenilikçi ve şanslı ortam bu hafta da devam ediyor. Ancak, pembe düşler yerine; akılcı, mantıklı, gerçekçi ve disiplinli adımlar atma koşulu vardır. Yakın çevre, akrabalar ya da kardeşlerle ilgili eski sıkıntılı durumları, önceki krizleri, iletişim ve sağlık sorunlarıyla ilgili kısıtlamaları oturup yeniden düşünmek ve kişisel yanlışları kabullenmek için uygun zaman olabilir. Yakın çevre ilişkileri ya da akrabalarla bağlantı yoluyla, çabalarınızın karşılığını geç de olsa alabileceğiniz ve evlilik ya da ortaklık gibi konularda şanslı olabileceğiniz günlerdir.

YÜKSELEN OĞLAK: Toprak elementinde yerleşmiş yükselen burcunuz ya da Güneş burcunuz varsa ya da haritanızda bu burçların bulundukları ev konularında şansınızın yükseldiği günlerdir. Yükselen toprak elementi Oğlak, Boğa ve Başak burçları için bunlar genel olarak; akılcı, mantıklı ve gerçekçi adımlarınızla gelen; kişisel eğlence alanınız, uzaktakiler ya da yabancılarla ilişkileriniz, flörtleşmeleriniz, çevrenizde saygı gören ve güvenilen kişi profiliniz hakkındadır. Bu konularda şansınızı iyi değerlendirmelisiniz. Uzaktaki ya da yabancı sevgili ile iş ortamınız arasındaki çatışmalı durumlar, iş görüşmelerinde kandırılabileceğiniz durumlara neden olabilir. Belki de yakın çevre ve akraba ilişkilerinize huzursuzluk olarak yansıyabilir. Yakın çevre ilişkilerinde ve iletişimlerinizde; gerçeklerin gizlendiği, yalan dolan işler yerine, daha açık, net ve gerçek olanları seçmelisiniz. Şans oyunları ya da eğlence yaşamınızda eski yanlışları tekrarlamamalı harcamalarınızda kontrollü olmalısınız. İş ortamındaki güçlü çalışmalarınızın maddi yönden karşılığını, geç de olsa alabileceğiniz günlerdir.

YÜKSELEN KOVA: Yakın çevreniz ile uzaktaki kişiler, uzak geziler, anlaşmalarınız ya da görüşmeleriniz dengesiz ve abartılı gidiyor görüntüsü var. Ayrıca; eşinizin ya da başkalarının maddi olanakları ile kendi kazançlarınız arasında; duygu ve mantık arasındaki gidip gelmeler, iniş çıkışlı durumlar, anlaşmazlıklar ve belirsizlikler yaşama olasılığı da gündemdedir. En iyisi aşırı düşleri bırakıp, daha akılcı, mantıklı ve gerçekçi yolu seçmektir. Daha kontrollü, planlı ve ölçülü olmak; başkalarına ait maddi konularda, aile içinde ve değişen içsel dünyanızda size huzur ve başarı getirir. Flörtleşmeler ve yakınlaşmalar için uygun zaman değildir. Çatışmalara ve aldanarak para kaybına neden olabilir. Aile büyükleri ile eski sorunları yeniden gözden geçirmeli ve hatalı katı davranışlarınızı düzeltmelisiniz. Ölçülü, kontrollü ve yenilikçi davranışlarınız, yeni sevgili arayışlarınız için biraz gecikmeli de olsa yararlıdır.

YÜKSELEN BALIK: Para konularında eşinizle ya da diğerleri ile fikir ayrılığı, anlaşmazlık, geçimsizlik, abartılı durumlar ya da kontrolsüz harcamalar gündeme gelebilir. Daha kontrollü, ölçülü ve dengeli olmanız gereken zamandır. Çevrenize karşı; kaypak, düşüncesiz, umursamaz, sahte ya da aldatıcı davranışlarınızı da dengeye getirmelisiniz. Akılcı, mantıklı, gerçekçi ve güvenilir adımlar size özellikle; eş, sevgili, ortak, yakın çevre, akrabalar ve gruplaşmalar içinde başarı ve şans getirir. Ancak güvenilir, açık ve net davranışlarda bulunma koşulu vardır. Aile büyükleri ile ya da ev içinde sertleşmeler hem eş ilişkinizi, hem de çevreye olan davranışlarınızı olumsuz etkiliyor olabilir. Daha anlayışlı ve sabırlı olmalısınız. Aile büyükleri ile ilişkilerde, daha sakin, planlı ve ölçülü yöntemler gecikmeli de olsa sizi daha mutlu edecektir. Yakın çevrenizden birinin hastaneye yatma, kısıtlanma gibi eski sorunları yeniden gündeme gelebilir. Bu konuda eski hatalı durumları yeniden gözden geçirmek yararlı olabilir.