Aklı Başında Kürtlere Son Çağrı !

Güncelleme:

Aydın Özdalga yazıyor...

Felaket tellallığı yapmaktan bıktım ama, bu gidiş hiç de iyi değil.

Bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete...

Eli, kanlı bir çılgının peşine takılmış olan çok sayıdaki Kürt kökenli kardeşimiz, hem kendilerini, hem de ülkeyi bir felakete götürecek tehlikeli adımlar atıyor...

Geçmişte kendilerine yönelik yapılan baskı ve yanlış uygulamaların tepkisini abartan Kürt kökenli kardeşlerimizin önemli bir kısmı, ateşle oynuyor. Apo’nun elinde oyuncak olmuş bir partinin peşine takılanlanlar bardağı taşırmak üzere.

Attıkları her adımla, bu ülkenin diğer insanlarını öfkelendiren Apo güdümündeki BDP’nin yönetim kadroları, bitmek bilmeyen anlamsız talepleri ile ipleri geriyor.

“ Özerk Kürdistan “ talebiyle, kendi yönetimlerini kurmak isteyen BDP’liler “ Zafer sarhoşluğu “ ile,  sürekli olarak kabul edilmesi mümkün olmayan inanılmaz taleplerde bulunmaktadır.

Akıl ve sağduyudan yoksun olan bu talepler, Kürt sorununu her geçen gün daha da çözülmez hale getirmektedir. Yıllarca mazlum olan Kürt kökenliler, artık giderek benim gibi insanların bile desteğini yitirmektedir.

Kürt kökenli kardeşlerimizin giderek faşistleşen talepleri,  doğal olarak Türkler arasında faşistl yaklaşımları güçlendirmektedir. En makul insanda bile “ Kürt antipatisi “  hızla artmaktadır.

Belki inamayacaksınız ama, bugün Türkiye’de Kürt kökenli hariç kişilerin katıldığı bir referandum yapılsa, sandıktan en az % 51 “ Kürtler güneydoğuyu alsın gitsin “ sonucu çıkar !

Ne acı değil mi ?

Eğer Kürtler cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllarda olduğu gibi sadece güneydoğuda yaşasa sorun olmazdı. Bir çok ülke gibi biz de bölünürdük. Tarih boyunca bir çok ülke bölündü ya da birleşti.

Ancak bugün Türkiye’deki yaklaşık 10 milyon Kürt kökenlinin en az yarısı batıda büyük kentlerde yaşıyor. Eğer gerilen ip sonunda kanlı olaylarla kopar, Türkiye bölünür de Kürdistan kurulursa, en büyük acıyı batıda yaşayan Kürt kökenli kardeşlerimiz öder.

Böyle bir olay sonrasında Türkiye’de iktidara Türk ırkçısı faşist bir parti gelir. Bu öyle bir parti olur ki, MHP’yi mumla ararsınız, “ Yahu Devlet Bahçeli aslında çok demokratmış “ dersiniz.

Böyle bir bölünme sonrası, Kürtler batıda tutunamaz. Bunu önlemeye ben ve benim gibi demokrat ve hoşgörülü insanların gücü de yetmez. Acısı onlarca yıl sürecek büyük bir insanlık dramı yaşanır.En büyük trajediyi Türk kökenlilerle evlenmiş Kürtler ve aileleri yaşar.

Durum bence böyle.

Türkiye’yi bu felaketten kurtaracak tek güç, batıda yaşayan Kürt kökenli kardeşlerimizin bu çılgın gidişe karşı kararlı tutumu olacaktır.

Apo çılgınının peşine takılmış bu insanlar, bizim gibi insanlar ne dese dinlemez, “ Faşist Türk, sen sus “ derler.

Aklını yitirmiş bu kişileri durduracak olanlar, batıda yaşayan ve Türkiye ile bütünleşmiş olan Kürtlerdir.

Aklı başında olan Kürt kardeşilerim...

Tarihe ve kendi ailelerinize olan sorumluluğunuz sesinizi yükseltmenizi ve bu çılgın gidişe artık “ Dur “ demenizi gerektiriyor.

Unutmayın, Türkiye bölünürse hepimiz çok acı bir fatura ödeyeceğiz..

Ama en acı faturayı siz ödeyeceksiniz..

Aydın Özdalga