Baykala yakışan!

Güncelleme:

CHP ve Baykal’ı bitirme planından sonra CHP Genel Başkanlığından ayrılan Deniz Baykal, 2010 referandum sonuçlarından sonra, 2011 genel seçimleri öncesi kurultay çağrısı yaptı.

Gereksiz ve anlamsız bir çağrıdan öte bir anlam taşımayan bu çağrıya CHP Milletvekili Canan Arıtman da destek verdi.

Baykal’a kaset tuzağından sonra gelen Baykal’ın istifasından sonra yapılan yorumlar Baykal’ın en kısa sürede genel başkanlığa tekrar döneceğine dairdi. Beklenen oldu, hayat normale döndü ve CHP’de kazan kaynamaya başladı.

Deniz Baykal 20 yıldan fazla CHP Genel Başkanlığı yaptı. CHP bu dönemde hiçbir seçimden birincilikle çıkamadı. CHP Deniz Baykal başkanlığında 2007 referandum yarışını da kaybetti.

2010 referandum sonuçları gösterdi ki; CHP’nin güçlü olduğu yerlerde HAYIR oyları da güçlü çıktı. Yani Kılıçdaroğlu belki oy arttıramadı ama oy kaybetti demek, Kılıçdaroğlu başarısız oldu şeklinde yorumlamak acımasızlık olacaktır.

Referandum sonuçlarını bahane ederek kurultay isteyenlerin seçim tarihi başarılarla dolu olmalıdır. Baykal ve ekibi ile CHP’nin yüzünün güldüğünü kim söyleyebilir?

Baykal dürüst bir siyasetçi, iyi bir konuşma ustası olabilir. Yılların deneyimine sahip iyi bir siyasetçi, usta bir ekipçi olabilir. Siyaseti, sosyolojiyi bilen iyi bir hukuk adamı olabilir. Fakat hiçbiri yıllar yılı halk ile Baykal arasında oluşan iplerin kopmasına engel olamadı.

Halk ile oluşan duvarın her seçim yükselmesini ne Baykal ne ekibi bir türlü engelleyemedi. Baykal bu duvarın da etkisiyle halka kendisini hiçbir seçimde tam olarak anlatamadı. Halk anlamadığı, inanmadığı lidere oy vermedi.

CHP, halka dokunabilen, onun gibi konuşabilen Kılıçdaroğlu ile gidemediği yerlere gitmeye başlamışken, yeni seçmenlerin elleri sıkılmaya başlamışken, akan suyu bulandırmaya gerek var mı?

Şimdi Baykal’a ve ekibine düşen yeni oluşan CHP kadrosu ile bilgi ve deneyimlerini paylaşmak olmalıdır. Bu sayede Baykal’ın adı tarihe yeniden yazılabilir!

www.twitter.com/yolagiden

Diğer Yazıları
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız
TİP’e bak!
Cumhuriyet sensin
Vicdanlar kanarsa insanlık yaşar