Benim yandaşım Wikileaksa güvenmez

Güncelleme:

Yaklaşık bir haftadır tüm dünya ve Türkiye WikiLeaks isimli sitenin sızdırdığı ABD yazışmalarının bıraktığı etkiyle sarsılıyor.

Malum Türk medyası belgeleri yayınlayan internet sitesini her yönüyle tartışıyorlar. Çarşamba akşam Habertürk Tv’deki “Karşıt Görüş” programında yine bu konu konuşuluyordu.

Konuşmacılardan birisi “İnternet sitesinin güvenilirliğini” sorguladı ve (mealen) bu kadar ciddi bir haberin, belgelerin neden büyük haber siteleri ve haber kanallarında yayınlanmadığını sordu yarım ağızla!

Bu kadar ciddi belgelerin ve iddiaların bir İnternet sitesinde yayınlanmasını ciddi bulmadığını söyledi.

Tüm bu laf cambazlıkların sebebi, açıklanan belgelerde ismi geçenlerin avukatlığını yapmak, üstelik kimse kendilerine görev vermemiş olmasına rağmen!

Zaten olayda adı geçenler kendi savunmalarını yapıyorlar rahatlıkla. Ayrıca insan sormadan edemiyor tabi! CHP ve Deniz Baykal’ı bitirme planları dahilinde, Deniz Baykal’a ait olduğu iddia edilen görüntüler neden bir haber sitesine sızdırıldı da bir sohbet veya erotik sitede yayınlanmadı?

Düne kadar bilmedikleri bir site olan WikiLeaks için yaftayı yapıştırdılar bile… Site güvenilir değil!.. Ama kimse net açıklama yap(a)mıyor. ABD’lilerin ciddiye aldığı site bizimkilere neden güvenilir gelmiyor? Yandaş neden Wikileaks'a güvenmez? Mantıklı bir açıklama duyamadım henüz.

Bu site belgelerde tahrifat mı yapmış? ABD, sitede virgülüne dahi dokunulmadan yayınlanan yazışma ve raporların doğruluğunu kabul etmiş ama bizimkiler kabullenemiyor. Tuhaf!

 

Hayatımın İçinden

Haftaya kötü bir haberle başlamak insanı çok yoruyor. Pazar günü öğle saatlerinde aldığım bir haber bütün haftamın kötü geçmesi için yetti de arttı bile. 80 yaşına kadar doktora gitmemiş olan ama bir süredir hastalıkla boğuşan amcam yakalandığı hastalıktan kurtulamamıştı.

Hayat denen şey "doğum ile ölüm" arasında kalan hatıralar toplamı. Bedeni elinle toprağa bıraksan da hatıralar hep seninle kalıyor... Sürekli gülen bir yüz artık toprağın altında da kalsa gülücüklerin yansıması, güzel bir hayal gibi hep yanında kalıyor. Hep kalacak.

Diğer Yazıları
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız
TİP’e bak!
Cumhuriyet sensin
Vicdanlar kanarsa insanlık yaşar