Blog yazarına ağır ceza

Güncelleme:

Barış Ünver blog yazarı ve üniversite öğrencisi. Ailesi İzmit depreminden kurtulmuş, bilgisayar programcılığında okuyan, ülke siyasetiyle ilgilenen ve düşüncelerini Beyn. Org isimli blog sitesinde yayımlayan bir genç yürek....

Başbakan' ın şikayeti üzerine hakkında 2 yıl hapis istemiyle dava açılmış. Dava konusu suç ise;

“Beyn.org” adlı blog sayfasında yazı yazan üniversite öğrencisi Barış Ünver, referandum sürecinde AKP ve demokratik açılım sürecini eleştirdi.

Başbakan Erdoğan’ın miting meydanlarında söylediği “PKK, BDP, MHP, CHP, YARSAV hepsi aynı cephede, hiçbiri evet demiyor. CHP, MHP terör örgütüyle ruh üçüzü oldu” sözlerine atıfta bulunarak, bir makale kaleme aldı.
“Öcalan’la ruh ikizi”

Ünver, bu makalede Öcalan’ın devletle olan temasını değerlendirdi ve Başbakan Erdoğan ile aynı kelimeleri kullanarak, “Recep Tayyip Erdoğan da Öcalan ile ruh ikizi oldu” dedi. Ünver yazıya bir de AKP bayrağını PKK bayrağına benzeten bir resim yerleştirdi.

Ünver’in yazısı üzerine Başbakan suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine Ünver, yazıyı internet sitesinden kaldırdı.

Erdoğan suç duyurusunda, “kişilik haklarına saldırı kastıyla fevkalade ağır, katlanılması ve tahammülü gayri kabil hakaretlerde bulunulduğunu” savundu.

“Yanlış anlaşıldım”

Suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Savcısı Osman Atalay, Ünver hakkında 2 yıl hapis istemiyle Sulh Ceza Mahkemesi’ne dava açtı.

Ünver, soruşturma safhasında alınan ifadesinde, ifadelerinin saldırı ve hakaret amaçlı olmadığını belirterek yazının amacının sadece eleştiride bulunmak olduğunu, hakaret amacı taşıyan kelimeleri kullanmadığını vurguladı.

Cezası ömür boyu sürecek

Ünver ifadesinde, yazısının demokratik sistemlerde kabul gören ve yer bulan düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesinde olduğunu kaydederek, sadece eleştirdiğini ve yanlış anlaşıldığı için de yazısını kaldırdığını söyledi. Savcılık iddianamesinde, hakaret iddiasının yanı sıra blog yazarı Barış Ünver’in TCK 53. maddeden de cezalandırılması istendi. 22 yaşındaki Ünver bu maddeden ceza alırsa, kamu görevinde bulunamayacak ve memuriyet haklarını kaybedecek, seçme-seçilme hakkını da kullanamayacak.

Nerede kaldı düşünceye özgürlük? Şiir okuduğu için geçmiş yıllarda hapise giren Başbakan, kendi mağduriyetini şimd bir üniversite öğrencisine yaşatmaya çalışıyor. Hem de kendi sözlerine atıfta bulunduğu için....