Bu kurultay CHP in son şansı

Güncelleme:

Sonda söyleyeceğimi baştan söyleyeyim… Bu hafta sonu yapılacak kurultay CHP’nin son şansı çünkü CHP için deniz bitti.

CHP'nin bürokratik-hantal yapısının kurmayları Kurultay öncesi çarşaf-blok tartışmalarını alevlendirdi yine. Artık o kadar eminim ki; tüm bu tartışmada amaç sadece daha fazla koltuk kapabilmek!

CHP çeşitli korkulara yenik düştü ve ülkenin bir yanını, öğrencisini, sanatçısını, aydınını yalnız bıraktı. Kürt sorununu sadece hükümetlere bıraktı, oysa hükümetin ötelediği insanların da sorunlarıydı bu sorun. Bunun temel sebebi son yirmi yılda CHP’nin öngörüsüz, yeteneksiz ve cesaretsiz kadrolarca yönetilmesidir.

Şimdilerde kurultay heyecanı yaşanıyor! Her şey bitmiş gibi çarşaf liste mi, blok liste mi tartışması yaşanıyor… Bu ülkeyi kuran partinin, ülkenin çoğu yerinde varlık gösterememesinin problemi çarşaf veya blok liste değil ki!

İnsanlar bloklaşmış CHP çarşafla uğraşıyor!

CHP’nin elitistleri CHP koltuğunun mücadelesindeyken ve çarşaf liste peşinde koşarken iktidarı eline alanlar tüm devlet koltuklarını paylaşmışlardı çoktan.

CHP’nin elitistleri CHP koltuğunun mücadelesindeyken ve blok liste peşinde koşarken iktidara sahip olanlar blok blok Ankara’nın yolunu tuttular, kadrolaştılar, devlet kurumlarını sattılar.

Bu ülkeyi kurmakla övünen kadroların torunları kendi yandaşlarına koltuk ayarlamaya çalışırken kurdukları ülke çoktan parsellendi.

CHP bürokratları, kurmayları çarşaf liste kavgası yaparken Doğu, Güneydoğu ve Karadeniz’de CHP ruhunun üstüne çoktan çarşaf serildi bile! Üstelik bloklar düştü üstüne, can çekişiyor, öldü-ölecek!

Umurlarında değil!

Ama artık “deniz bitti”

Küçük olsun benim olsun hesabı yapanların camları çoktan bardak oldu bile! Gerçeğin önündeki sis bulutu dağıldı ve sorun tüm çıplaklığıyla ortada duruyor.

CHP’nin temel problemi halkı anlamamak, sorunlarını görmezden gelmek ve ayrıştırmalara göz yummaktır. Artık yapılması gereken İzmir’den Ağrı’ya, Mersin’den Sinop’a uzanan kocaman ve sevgi dolu bir kucaklamadır.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve ekibini serbest bıraksalar CHP eliniz uzatamadığı kişilerin sadece ellerini tutmaz, yüreğinin içine girer. İnanıyorum.

CHP delegesi bu kongrede son sözü söyleyecek. CHP iktidara güçlü bir aday olacak mı, bu kongrede göreceğiz.

Diğer Yazıları
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız
TİP’e bak!
Cumhuriyet sensin
Vicdanlar kanarsa insanlık yaşar