Emekli maaş promosyon ücreti güncellemeleri

Güncelleme:

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük yazdı: Emeklilerimizin yaşlılık halleri ve bilgiye erişim gibi konularda içerisinde bulundukları güçlükler dikkate alınarak, bankalar emeklilerimizi süresinde ve doğru bilgilendirilmeleri gerekiyor.

 Bankalar tarafından emeklilere ödenen emekli maaş promosyon ücretlerinin arttığı, 7.500.-TL’yi bulan ödemeler yapıldığına ilişkin haberler medyada yer almaktadır. Öncelikle şu durumu belirtmekte yarar var. Her banka her bir emekliye bu tutarları ödememektedir. Alınan aylık emekli maaşının tutarına ve her bir bankanın şartlarına (Otomatik fatura ödeme talimatı verme, maaş hesabını bankalarına taşıma gibi) bağlı olarak ödenen promosyon ücreti tutarı değişmektedir.

 Her bir emeklimiz öncelikle kendi şartlarını dikkate alarak, gerek kendi bankalarıyla güncelleme yapabilir, gerekse emekli maaş hesabını bir başka bankaya taşıyarak yeni bir promosyon ücret sözleşmesi imzalayabilirler.

Bunları yaparken aşağıdaki hususlara dikkat etmelerinde yararlar bulunmaktadır.

1-Öncelikle bankanızı iyi belirlemeniz gerekmektedir. Bankanızın sunduğu hizmetler, fiziki şartlarınız ve ulaşım imkânlarınızı değerlendirmelisiniz.

2-Bankanıza vermiş bulunduğunuz elektrik, su, telefon, internet aboneliği gibi ödemelere ilişkin otomatik ödeme talimatlarınızı hesaba katmalısınız.

3-Bankanızdan kullanmış bulunduğunuz kredi var ise veya KMH hesabı kullanıyor iseniz, kredilerinizin geri ödemelerini ve vadelerini değerlendirmelisiniz.

4-Bankalar promosyon ücret ödemesi karşılığı genelde üç yıllık süreyle taahhüt almaktadır. Bu açıdan, mevcut taahhüt sürenizin ne kadar kaldığını ve vazgeçmeniz halinde iade edeceğiniz tutarı hesaplayarak, avantajlı olmanız halinde yeni bir taahhüt sözleşmesi imzalayabilirsiniz.

 Bankaların emekli maaş promosyon ücret ödemeleri konusunda bir uygulama birliği bulunmamaktadır. Her bir bankanın kendi pazarlama stratejisine ve emeklinin aldığı aylık maaş tutarına bağlı olarak ödenecek ücret değişmektedir. Her bir emeklimiz yukarıda sıraladığımız hususları dikkate alarak, kendileri için en avantajlı bankayı tercih etmelidirler.

Emeklilerimizin yaşlılık halleri ve bilgiye erişim gibi konularda içerisinde bulundukları güçlükler dikkate alınarak, bankalar tarafından emeklilerimizin süresinde ve doğru bilgilendirilmeleri gerekmektedir. Ayrıca, kamuoyunda oluşabilecek bilgi kirliliği ve kötü niyetli kişilerin dolandırıcılık girişimlerine karşı emeklilerimizin dikkatli olmasında yarar bulunmaktadır. Yararlı olması dileğiyle, saygılarımla. 03.08.2022

Levent Küçük

Genel Başkan
Tüketiciler Derneği (TÜDER)

Diğer Yazıları
Trafikte motokuryelere yol vermek
Dünya Su Günü