Her şey ölsün ama Bihter asla!

Güncelleme:
Türkiye’de işsizlik gün geçtikçe büyüyor.
Tarım bitme noktasına gelmiş. Tarım ve tarıma dayalı ekonomi ile geçinenler yarınlardan umutsuz. İthalat sürekli artarken, ihracat istenilen seviyeye bir türlü gelemiyor. Sanayi yatırımları karınca hızında!
 
Her iktidar kendi hırsızını yaratıyor, kimse kimseye dokunamıyor!
Devletin kurumları çatışma halinde, rejim tartışması almış başını gitmiş! Terör gencecik bedenleri toprakla buluşturuyor, evlere ateşler düşüyor. Töre cinayetleri, çocuk ve kadına taciz gibi ahlaki konularda bile çağdaş ve ideal olana ulaşılamamış!
 
Sağlık, sosyal güvenlik, eğitim gibi temel konularda önemli eksiklikler var.
Gençliğin kendisine ve ülkesine güveni kalmamış, kısa yoldan zengin olmayı düşünenlerin ülkesi olmuşuz.
 
Son yıllarda Türkiye’nin hiçbir sportif başarısı söz konusu değil! Bilimsel alanda önemli buluşlara imza atamıyoruz. Her seçim döneminde, kızıp, kahırlandığımız kişi ve partilere neden oy verdiğimizi bile sorgulamıyoruz!
 
Dünyada eğlence olarak yapılan futbol maçlarını bile savaş gibi gören bir milletin çocuklarıyız! Bir türlü zeki, çevik ve ahlaklı nesiller yetiştiremiyoruz. Ama dert değil!
 
Bu ülkede her şey ölür çıt çıkmaz ama dizi kahramanı ölürse olay olur. Kurtlar Vadisi dizininin kahramanı Çakır dizide öldürülünce mevlit okutulmuştu! Üstelik Çakır için gazetelere ilan verenler olmuştu! Hayranları internet sitelerinde Bihter’e özel mezar taşı yaptırmışlar! Sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta Bihter’in cenaze töreni yapılmış!
 
Japonya'da bir yılda yaklaşık 5 milyar kitap basılırken, Türkiye'de bu sayı yalnızca 25 milyon civarında. Türkiye’de bir yetişkin günde 5 saati, çocuklar ise 3 saati televizyon karşısında geçiriyor.  Neredeyse bütün gününü ekran karşısında geçiren bir ülkenin yurttaşı için, her şey boştur.
 
Dizi kahramanı yaşasın yeter!
Her şey ölsün, ama dizi kahramanı asla!
Diğer Yazıları
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız
TİP’e bak!
Cumhuriyet sensin
Vicdanlar kanarsa insanlık yaşar