İzmir depremi ve sonrası...

Güncelleme:

Deprem, sel vb afetlerde, devlet ve millet olarak, yerel yönetimler ve STK’lar olarak, hemen yardıma koşuyor; aşımızı ekmeğimizi, battaniyemizi giysimizi, evimizi otelimizi paylaşıyor, yüreğimizi ortaya koyarak, dualarımızı, iyi dilek ve temennilerimizi eksik etmiyoruz. Tabir yerinde ise, millet olarak her şeyimizle seferber oluyoruz. Yardımlaşma çabalarımız, birlik ve beraberliğimiz, hepimizi çok mutlu ediyor ve gururlanıyoruz.

Ancak, ortada bir başka gerçek var. Bir deprem ülkesi olduğumuz ve başta İstanbul olmak üzere birçok bölgemizin olası bir deprem riski ile karşı karşıya olduğu gerçeğidir. Yaşadığımız acı can kayıplarını, karşılaştığımız maddi ve manevi zararlarımızı görünce, olası deprem risklerini tekrar tekrar konuşmak yerine, alınan somut tedbirleri ve deprem bilincinin toplumda var olduğunu artık görmek istiyoruz.

Depremden depreme tv’lerde bolca konuşma, depreme dikkat çekme, uyarılarda bulunma zamanı çoktan geçmiş, geçmektedir. Deprem riski, sadece deprem sonraları gündeme gelmemelidir. Zaman, kararlılıkla tedbir alma, tedbirleri hayata geçirme zamanıdır. Zaman, söz değil, topyekûn tedbir alma, bilinçli olma zamanıdır.

Devlet kurumları, yerel yönetimler, STK ve meslek odaları ile vatandaşlar olarak, hepimiz üzerimize düşen görevleri, eksiksiz yerine getirmek mecburiyetindeyiz. Oy kaygısından ve rant beklentisinden uzak, canımız için, sevdiklerimiz için, ülkemiz için, geleceğimiz için hep birlikte ne gerekiyorsa yapmalıyız.

Deprem sonrası yardıma koşarken gösterdiğimiz çabayı, duyarlılığı, deprem öncesinde, deprem tedbirlerinin alınmasında da göstermeliyiz. Depremin değil, sağlam olmayan yapıların, bilinçsiz yapılaşmanın ve bilinçsiz hareket etmenin zarar verdiğini, can aldığını asla unutmamalıyız.

Sevgili Elif ve Ayda Bebek’ler, sizler hepimizin umudu, hayat sevinci oldunuz. Hayata, aramıza yeniden hoş geldiniz. Hayat, sizi bir daha asla yalnız bırakmasın, geleceğiniz aydınlık, berrak olsun.

İzmir depreminde hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına sabırlar diliyorum. Deprem sonrası hemen yardıma koşan, can siparene çaba gösteren herkese gönülden teşekkür ediyoruz. Birlik ve beraberliğimizin daim olması temennisiyle, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. 04.11.2020

Saygı ve sevgilerimle.

Levent Küçük
Genel Başkan
Tüketiciler Derneği/TÜDER

instagram.com/leventkucuk1
twitter.com/27Ekim
linkedin.com/in/levent-küçük-51541a58/


levent küçükLEVENT KÜÇÜK KİMDİR ?

27 Ekim 1965 Osmaniye Doğumlu. İlk, orta, lise eğitimini Osmaniye'de tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İ.İ.B.F. Maliye Bölümü Mezunu. Aynı üniversitede Maliye (Mali Hukuk) Ana Bilim Dalında Yüksek Lisansını tamamladı.

1992 yılından itibaren 15 yıl Maliye Bakanlığı Vergi Denetmeni (Müfettişi) olarak İstanbul'da görev yaptı. 10 Ekim 2007 tarihinden itibaren İstanbul Teknik Üniversitesi'nde İç Denetçi olarak denetim ve danışmanlık görevi yapmaktadır. SMMM ve Bağımsız Denetçi Belgesi sahibidir. Evli, eşi emekli bankacı, 1 kız çocuk babası.

Vergi Müfettişleri (Denetmenleri) Derneği İstanbul Şube Başkanlığı görevinde bulundu.
26.03.2014 tarihinden itibaren, merkezi Bakırköy’de olan, 1995 yılından beri faaliyette bulunan Tüketiciler Derneği-TÜDER Genel Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Bakırköy Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti ve Bakırköy Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesidir. Tüketicileri bilgilendirici, bilinçlendirici ve kamuoyunun dikkatine yönelik çeşitli yazı ve açıklamaları bulunmaktadır.

Diğer Yazıları
Trafikte motokuryelere yol vermek
Dünya Su Günü