Kabak Tadı Vermesin !

Güncelleme:

CHP, 12 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilmelerine rağmen yargı tarafından salıverilmeyen Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay için yemin etmeme eylemini sürdürüyor. Bu eylemin sonuna kadar haklı bir eylem olduğunu ve Balbay ve Haberal için CHP’nin gösterdiği direnci takdir ettiğimi söylemeliyim.

Fakat birçok hukukçuya göre yemin etmeyen bir vekil meclise girebilir, maaşını alabilir ama yasama görevine katılamaz. Kudretli, dediğim dedik bir iktidar ile yönetilirken CHP’nin ve diğer muhalefet partilerinin mecliste varlıkları bu ülkede yönetimde eşitliği, adaleti getirmiyor ama temsilde adalet açısından çok seslilik her zaman için iyidir.

Başta AKP ve MHP olmak üzere siyasi partiler ve iktidar yanlısı kalemler CHP’nin eylemi ile ilgili “ayda 13 bin TL maaşı çalışmadan alacaklar”, veya “iki kişi için 12 milyon oy yok sayıyorlar” diyerek kara propagandaya başladılar bile. CHP haklı iken haksız konuma düşürülebilir!

İktidar ve iktidar yanlısı yazarlarca CHP’nin bu eyleminde altyapı sorunu olduğu dikte ediliyor. Plansız, programsız ve ikinci adımın tasarlanmadan eyleme geçirildiği kanısı ne yazık ki artık geniş kitlelerde taban bulmaya başlıyor.

Diyelim ki iki vekil salıverilmedi. Ne olacak? Yemin edilecek mi veya nereye kadar yemin edilmeyecek, belli değil! Üstelik CHP’ye oy vermiş 12 milyon civarında insan mecliste temsil edilmeyi bekliyor!

Bu durumu anlatmak için Türkçede güzel deyimler vardır. Şöyle özetleyebiliriz: Fazla naz yapıp aşık usandırmadan ve kabak tadı vermeden, tadında bırakmalı! Ama nasıl bırakılmalı, işte bütün mesele bu! Tüm sorumluluk CHP’ye yüklenmemeli.

http://www.twitter.com/yolagiden

Diğer Yazıları
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız
TİP’e bak!
Cumhuriyet sensin
Vicdanlar kanarsa insanlık yaşar