Kanal İstanbul

Güncelleme:

Kanal İstanbul Projesi gündeme geldiğinden beri konuşulanları, söylenenleri kendi çapımda takip etmeye, anlamaya çalışıyorum.

Projenin gündeme gelmesi, kişisel olarak merak ve heyecan yarattı. Zihnimde, nasıl olacak? Yapılabilir mi? Ülke olarak gerçekleştirebilir miyiz? soruları oluştu. Bir yandan da, bu tür büyük projeleri düşünüyor olmanın, yapılabilecek olmasının gururunu hissettim. Ancak, sonrasında ortaya çıkan tartışmalar, farklı görüşler, kafa karışıklığına, toplumda acabaların oluşmasına, soruların artmasına neden oldu.

Kişisel olarak, siyasi slogan şeklindeki “Evet” “Hayır” ya da “Yaparım” “Yaptırmam” şeklindeki yaklaşımlar yerine, projenin ülkemiz için ihtiyaç ve önceliğinden başlayarak, doğal kaynaklardan depreme, ticaretten boğazların güvenliğine, finansmanından kamuya yüküne, stratejik öneminden ülkemize olumlu olumsuz katkılarına kadar çok farklı açılardan, objektif olarak değerlendirilmesini ve kamuoyuna iyi anlatılmasını istiyorum. Bu konuda öncelikle bilim adamlarının, konunun uzmanlarının konuşmasını, kamuoyunu aydınlatmasını beklerim.

İktidarlar tabi ki büyük projeler yapmak, kalıcı eserler bırakmak, toplumsal refahı artırmak isterler. Bundan yurttaş olarak büyük mutluluk duyarız. İktidar olmanın, ülkeyi yönetmenin amacı da budur. Ayrıca siyasi tercihler, her partinin programına, yönetim anlayışına göre değişir.

Dünya ekonomik, siyasi ve doğa koşulları bakımından zor bir süreçten geçerken, ülkemizde kutuplaşma had safhaya ulaşmışken, bu tür büyük projelerin toplumsal mutabakatla hayata geçirilmesi, kazanımları ve kayıplarıyla topluma iyi anlatılması yararlı olacaktır.

Dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği Kanal İstanbul Çalıştayı’na katılmadım. Bu nedenle, ne konuşuldu, ne söylendi bilmiyorum. Ancak, siyasi dilden uzak, bilimsel esaslara dayalı, ortak aklın hakim olduğu bu tür çalıştayları yararlı buluyorum.

Ülkemizin bütününü ilgilendiren bu tür projelerde, tüm taraflar biraraya gelebilmeli, farklı görüşleri rahatlıkla ortaya koyabilmelidir. Kamuoyu süresinde, doğru bilgilendirilmelidir.

Ortak aklın ürünü, ülke refahına katkı sağlayacak her bir proje bizleri mutlu eder, gururlandırır. Yeter ki ben yaptım oldu veya ben yaptırmadım olmadı anlayışı olmasın.

Güzel ülkemizde, birbirimizi ötekileştirmeden, barış, refah ve huzur içinde yaşamak her birimizin tek dileğidir. Ayrıca, kanallar bizi ayrıştırmamalı, aksine daha da yakınlaştırmalıdır.

Saygı ve sevgilerimle. 11.01.2020

Levent KÜÇÜK
Genel Başkan
Tüketiciler Derneği-TÜDER

instagram.com/leventkucuk1
twitter.com/27Ekim
linkedin.com/in/levent-küçük-51541a58/


levent küçükLEVENT KÜÇÜK KİMDİR ?

27 Ekim 1965 Osmaniye Doğumlu. İlk, orta, lise eğitimini Osmaniye'de tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İ.İ.B.F. Maliye Bölümü Mezunu. Aynı üniversitede Maliye (Mali Hukuk) Ana Bilim Dalında Yüksek Lisansını tamamladı.

1992 yılından itibaren 15 yıl Maliye Bakanlığı Vergi Denetmeni (Müfettişi) olarak İstanbul'da görev yaptı. 10 Ekim 2007 tarihinden itibaren İstanbul Teknik Üniversitesi'nde İç Denetçi olarak denetim ve danışmanlık görevi yapmaktadır. SMMM ve Bağımsız Denetçi Belgesi sahibidir. Evli, eşi emekli bankacı, 1 kız çocuk babası.

Vergi Müfettişleri (Denetmenleri) Derneği İstanbul Şube Başkanlığı görevinde bulundu.
26.03.2014 tarihinden itibaren, merkezi Bakırköy’de olan, 1995 yılından beri faaliyette bulunan Tüketiciler Derneği-TÜDER Genel Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Bakırköy Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti ve Bakırköy Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesidir. Tüketicileri bilgilendirici, bilinçlendirici ve kamuoyunun dikkatine yönelik çeşitli yazı ve açıklamaları bulunmaktadır.

Diğer Yazıları
Trafikte motokuryelere yol vermek
Dünya Su Günü
Siyasi iktidara ve ekonomi yönetimine çağrı