Kılıçdaroğlu ve CHPdeki yaşlı kurtlar

Güncelleme:
 
Genel Başkan Deniz Baykal istifa ettiği günden beri CHP'de sular durulmuyordu.
 
CHP'de ben adayım diyecek olanların kaset komplosu ile ilişkilendirileceği çok belliydi. Nitekim sisler içerisinde hiç kimsenin "ben adayım" demeye cesaret edemediği bir ortamda Kemal Kılıçdaroğlu "ben adayım" dedi.
 
Ve beklenen oldu. CHP MYK Üyesi Savcı Sayan, Genel Sekreter Önder Sav'a tepki gösterdi. Sayan, Önder Sav'ı "CIA ajanı olmakla" suçladı.
 
CHP Grup Başkan vekilliğinden istifa ederek adaylığını açıklayan Kılıçdaroğlu suların durulmasını sağlayabilir mi bilmiyorum ama CHP için doğru bir başkan adayıdır ve toparlayıcı bir lider olacağı kesindir.
 
Bir parti üyesi, delegesi, il, ilçe başkanları ve partinin diğer organları ile başkana bağlı olabilir, sadık kalabilir ama içinden çıkan, halk tarafından benimsenen ve istifa eden bir başkanın yerine demokratik bir süreç için adayım diyenlere böyle yakıştırmalar yapılamaz.
 
Bu değişime direnmektir. Boşalan koltuğa aday olmak istifa eden bir başkana saygısızlık değildir. CHP örgütü tartışılan seçim sonuçlarına rağmen, tüm benliği ile yaklaşık 25 yıldır Deniz Baykal'a sahip çıkmış ve desteklemiştir. Gelişen olaylar Baykal'a "buraya kadar" demiş. Deniz Baykal gereğini yapmış. Bu tavrı ile halk içindeki dürüst siyasetçi profilini sağlamlaştırmış. Baykal'a dön baskısı yapmak Baykal ve CHP'ye zarardan başka bir şey vermez.
 
Baykal’ı tekrar Başkanlığa çağırmak halk gözünde prestij kaybına sebebiyet verecektir. Acaba CHP MKYK üyeleri bu şekilde düşünüyorlar mı, bilmiyorum. Mustafa Özyürek "Onun deneyimlerine daha çok ihtiyacımız var" diyor. Doğrudur. İyi ama bu kadar yaşlı insan hiç mi tecrübe kazanmadı? Parti kadrolarına bu güvensizlik neden?
 
Kısacası CHP içindeki Baykal kurmaylarının Kılıçdaroğlu'na yönelik tavrı hiç yakışık alan bir tavır değil. Kılıçdaroğlu halkın sempatisini kazanmış, dürüst, mücadeleci, saygılı bir siyasetçi. Ve başkan olması halinde parti oylarının artacağı muhakkak! Önemli olan koltuk mu, partinin daha çok oy alması mı?
 
CHP değişim için geç bile kaldığı söylenebilir. Önder Sav'ın "CHP'de beklenen değişim gerçekleşecektir. Bu değişime abilik yapmaktan onur duyuyorum" sözleri CHP'deki dengeler açısından çok önemlidir.
 
CHP’nin yaşlı kurtları! Duygularınızı dinleyeceğinize biraz da sokağın nabzını dinleyin. Bir kere olsun!
 
CHP'de değişimden korkulmamalıdır. Ve değişim için şimdi tam zamanıdır.
 
Diğer Yazıları
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız
TİP’e bak!
Cumhuriyet sensin
Vicdanlar kanarsa insanlık yaşar