Külahıma anlatsınlar

Güncelleme:

 AYNA

Memleket tüm sorunlarını unuttu, her şeyi bir kenara bıraktı iki haftadır Muhteşem Süleyman dizisindeki harem sahnelerini ve Türk Telekom Arena’nın açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın protesto edilmesini tartışıyor.

Başbakan Erdoğan’a yapılan protesto, tamam gereksizdi. Tamam, bu güzel açılışta böylesi bir tatsızlık olmamalıydı, yersizdi ama bu konuyu neden bu kadar uzattılar anlayamadım.

Hele konuyu ahde vefaya getirip Galatasaray kulübünü ezmeye çalışanlar tam bir acizlik sergiliyorlar. Üç-beş dengesizin yaptığı zamansız ve gereksiz protesto karşısında Galatasaray’ı vefasızlıkla suçluyorlar.

Ahde vefayı öğrenmesi gereken Galatasaray kulübü değildir. Ahde vefayı bu ülkede Galatasaray kulübünden önce öğrenmesi gereken çok fazla kişi var.

Hizbullah sokakta

Bu ülkede Hizbullah adlı silahlı terör örgütü üyeleri salıverilirken, tüm Türkiye’nin konuştuğu iki önemli tartışma maddesine bakın! Bu kadar gürültünün arasında salıverilen Hizbullah teröristleri şimdi köşe bucak aranıyor. Ara ki bulasın!

Neymiş Yargıtay’da yıllardır sonuçlanmayı bekleyen dosyalar varmış. Yargıtay davalar karşısında yetersiz kalıyormuş!

Oturmuşlar, Adalet Bakanlığının salıvermelerle ilgisi var mı yok mu onu tartışıyorlar. Boştur. Kim ne derse desin külahıma anlatsın. Salıvermelerde sorumluluk uzun yıllardır görev alan tüm bakanlarındır.

Diyorlar ki; Yargıtay dosyaların altından kalkamıyor. İstinaf mahkemelerini kurarak Yargıtay’ın yükünü azaltmak istiyoruz ama “ülkeyi bölüyorsunuz” diye suçlanıyoruz diyorlar! Ne demiş atalarımız körün istediği bir göz.

Ayrıca Adalet Bakanlığı UYAP Bilgi sistemi sayesinde tahliyelerin olabileceğini görmüyor mu? Görüyorsa neden Yargıtay’ı uyarmadı? Hadi onu da geçtim, Yargıtay’a yeni yargıçlar atamayan, yıllarca, hakimleri, savcıları vicdan ve cüzdan arasında bırakan, sürgünlerle, tayinlerle korkutan, alınması muhtemel kararları etkileyen siyasetçiler değil midir?

Kısacası mesele tam bir tavşana bak meselesi gibi görünüyor.

Memleketin bu kadar derin problemi varken padişahın haremini, otu-böceği tartışanlar varken kimse bana Galatasaray taraftarının protestosundan şikâyet etmesin. Hele vefayı sadece bir semt ismi sananlar, ahde vefayı ağızlarına bile almasınlar! Daha da küçülüyorlar.

Diğer Yazıları
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız
TİP’e bak!
Cumhuriyet sensin
Vicdanlar kanarsa insanlık yaşar