Oktay Ekşi gitti, ya diğerleri!

Güncelleme:

Oktay Ekşi'nin yazdığı bir yazıdan sonra istifa etmesi basında ahlak açılımını gerekli kıldı.

Şimdilerde neredeyse tüm köşe yazarları modaya uydular ve gazetecilik ahlakından bahsediyorlar. İşin tuhafı "koca koca adamların" aklını başına alması için Oktay Ekşi'nin bir yazı yazması ve yazı sonrası istifa etmesi Türk basını adına bir utanç.

Oktay Ekşi’nin istifasını isteyenler, , istifasından sonra vurmaya devam edenler, başka köşe yazarlarının, kötü üslubundan, düşük seviyesinden rahatsız olmuyorlar nedense! Küfürlü yazı denince herkesin aklına Engin Ardıç gelmesine rağmen Engin Ardıç’a kimse ses çıkarmıyor.

Köşesinde, Atatürk'ü, CHP'yi, emek ve solculuğu yermeyi görev edinmiş Engin Ardıç yıllardır küfür ve hakaretlerle dolu yazılar yazarken, kim gazeteci ahlakından, üslup ve seviyeden dem vurabilir?

Kendisini yıllardır okumam bu konuda eksiklik de hissetmiyorum. Gerek internet üzerinden, gerekse basılı neredeyse her gazeteyi okumaya çalışsam da sırf o (ve iki kişi daha) var diye yazdığı gazete elime geçse bile okumuyorum. Akşam gazetesinde yazdığı dönemde de Akşam okumuyordum.

Piç kuruları, lan, ayı, puştlar, salaklar, Atatürk'ün rahibeleri, mahalle karısı yaklaşımı, yaratık.. bu ve benzer kelimeleri köşesine taşıyan kişi hala köşe buluyorsa ve ahkam kesiyorsa suç yazan kadar yazdırana da ait olmalı.

Tüm sorumluluk Sabah Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Erdal Şafak'a ait olmalı. Erdal Şafak’ın Oktay Ekşi için yazdığı yazıda "incir çekirdeğini bile doldurmayacak polemiklerle, kavgalarla, ahkâmlarla, çiğneye çiğneye çürümüş, sakızdan farksız fıkralarla, laf ola torba dola yazılarla harcanan onca sayfayı da eklememiz gerekiyor" sözünün anlam kazanması için kendi yönettiği gazeteye de bir göz atması gerekmektedir.

Engin Ardıç ve benzerleri köşe yazmaya devam ettiği sürece gazetecilik ilkeleri ve ahlaki üzerine yazılan her yazı anlamsız sözlerin kağıda dökülmesinden ibaret kalacak.

Sabah'a ilk geldiği dönemde Hıncal Uluç'a "Geyiği uzatma, işim gücüm var, senin gibi yarım sayfa yerim de yok. Bak bugünkü yazı piç oldu gitti." diyen, Engin Ardıç gazetecilik yaptıkça Oktay Ekşi küfürden değil, tasfiye sürecinden yok edildiği iddiası güç kazanmaya devam edecek!  

Engin Ardıç köşe yazmaya devam ettiği sürece Oktay Ekşi, çarmıha gerilmiş suçsuz İsa olarak kalacak.

Kısacası, madem Oktay Ekşi ile adı tasfiye olan bir "milat" başladı, gidenler kervanına Engin Ardıç da katılmalıdır.

Diğer Yazıları
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız
TİP’e bak!
Cumhuriyet sensin
Vicdanlar kanarsa insanlık yaşar