Önce ahlak diyebilmeli insan...

Güncelleme:

Adana'da öz kızını kanepeye bağlayıp tecavüz ettiği, o günlerde 5 yaşında olan üvey kızını da döverek öldürüp cesedini tespih makinesinde parçalayarak diğer kızlarına çöpe attıran adam tecavüzden 22 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edilirken cinayetten ise üvey kızının ölüsü ya da dirisi bulunamadığı için beraat etti. ( haber bağlantısı: )

 Adana'da eşinden boşanan 2 çocuk annesi 36 yaşındaki Ü.B.'nin liseye giden oğlunun 15 yaşındaki arkadaşı M.O. ile zorla cinsel ilişkiye girip hamile kaldığı bebeği kürtajla aldırdıktan sonra dini nikâh kıydırmak istediği ortaya çıktı. ( haber bağlantısı )

 Bursa'da hırsızlık için girdiği evde Bana ne yaparsan yap, yeter ki çocuğuma bir şey yapma diyen kadının sözleri üzerine hırsızlıktan vazgeçen İ.O., önce tecavüz etti ardından da sigara ve yiyecek alarak evi terk etti. ( haber bağlantısı )

Samsun’da otostop yapan 33 yaşındaki evli kadını araçlarına alıp ormanlık alana götürerek tecavüz ettikleri iddiasıyla yargılanan 4 sanık suçlamaları kabul etmedi. ( haber bağlantısı )

 Tekirdağ’da yaşayan H.Ü. öz kızı A.S’ye evlendikten bir yıl sonra tecavüz etti. Yaşananları başkasına anlatması durumunda öldürmekte tehdit ederek birkaç kez daha zorla birlikte oldu. T.S, yine iddiaya göre bu yıl içinde de evli baldızı A.D’ye tecavüz etti ve olayı başkasına söylemesi durumunda öldürmekle tehdit etti. Olaydan sonra A.S. ile evliliğini sürdüren T.S. ise iddiaya göre 2 yıl önce kendisinden 4 yaş büyük olan kayınvalidesi 48 yaşındaki H.Ü'ye evinde tecavüz etti. ( haber bağlantısı )

Sakarya’nın Kocaali'nde 28 Ağustos 2010'da evinde ölü bulunan İpek Şardağ'ın cinayetini soruşturan Sakarya Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, yaşlı kadının iki kez tecavüze uğradıktan sonra boğulduğuna dair Adli Tıp Raporu sonrasında soruşturmayı derinleştirdi. Kadının üzerinde bulunan spremden alınan DNA profilinin belirlenmesi üzerine polis kadının yakın çevresinde 7 kişinin DNA örneklerini aldı. Örneklerinden Cevat Genç'in DNA'sı yaşlı kadının üzerinde bulunan DNA ile örtüşünce, polis 3 yıl önce eşini kaybeden 2 çocuk babası Genç'i gözaltına aldı. (Haberin bağlantısı )

Kocaeli'nde bir kadın, erkek arkadaşını kendisine tecavüz ettiği iddiası ile polise şikayet etti. ( haberin bağlantısı )

 Geçen ocak ayında evinden kaçan Ö.K., erkek arkadaşı 20 yaşındaki Muhammet Demir ile buluşarak bir başka arkadaşının bekar evine gidip birlikte oldu. Sabah olunca Muhammet Demir okuluna, Ö.K. da kız arkadaşının evine gitti. Aynı günün akşamı Ö.K.’yı telefonla arayan aynı mahallede oturan 18 yaşındaki Oğuzhan Baksi, "Muhammet kötü durumdaymış. Buluşup birlikte arayalım" diyerek kandırıp, 36 yaşındaki Bülent Karakeleş’in evine götürdü. Burada da "Kafan dağılsın" diyerek votka içirilen Ö.K. sarhoş olunca, sırayla Oğuzhan Baksi, Bülent Karakeleş, 19 yaşındaki Mustafa Koğa, 19 yaşındaki İsmail Teker ile 20 yaşındaki Murat Kaya tecavüz etti. Ayrıldığı erkek arkadaşı Muhammet Demir de "Kız kardeşin E.’nin kimlerle gezdiğini anlatacağım" diyerek kandırdığı Ö.K.’ya götürdüğü Çatalan Barajı civarında tecavüz etti. ( haber bağlantısı: )

 Yukarıdaki haberler günlük hayatta basına yansıyan haberlerden sadece bir kaçı. Benzerlerini mutlaka okuyorsunuzdur. Ali Kaptan Cemile’ye tecavüz etti, dizi izlenme rekorları kırdı! Diğer dizilerde, filmlerde mutlaka bir tecavüz sahnesi bulabilirsiniz. İlgi görüyor çünkü. İnsanların içlerinde vahşi bir istek var.

 Fakat konuşsanız mangalda kül kalmaz, müthiş bir namus anlayışına sahiptir herkes, toplumun namus bekçiliği ondan sorulur. Kısacası, hep göstermelik bir namusçuluk… Hep göstermelik bir ahlak anlayışı... Ne hukuk cezasını verebiliyor ne de toplum… Böyle gelmiş böyle gidiyor. Oysa önce ahlak diyebilmeli insan!

 Bu yazılara da bir göz atın lütfen.

İdam... Yetmez Ama Evet

Dekolte konusunu Ulemaya mı sorsak?

 

www.twitter.com/yolagiden

 

  

Diğer Yazıları
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız
TİP’e bak!
Cumhuriyet sensin
Vicdanlar kanarsa insanlık yaşar