Özel Halk Otobüslerinin İETT çatısı altında hizmet vermesi

Güncelleme:

İstanbul’da özel halk otobüslerinin İETT çatısı altında hizmet vermeye başlayacak olmasını önemli ve yararlı buluyorum. Hizmetin nasıl yerine getirileceğini ayrıntılı olarak bilemiyoruz. Anladığım kadarıyla, daha önce İETT denetim ve gözetiminde bağımsız olarak (Özel işletme anlayışıyla) hizmet veren halk otobüsleri, artık bir belediye otobüsü, bir kamu taşıtı gibi hizmet vermeye başlayacaklar.

Toplu taşıma gibi önemli bir kamu hizmetini yerine getiren halk otobüslerinin, temizlik ve sürücülerinin eğitimi başta olmak üzere, bir hizmet standartına kavuşturulması ve uygulama birliği sağlanmasını, İstanbul’umuz için çok önemli bulunmaktadır.

Bu açıdan, projede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Bu kapsamda, trafik kurallarına ilk önce kamu taşıtları ve bunların sürücülerinin uyması gerektiği gerçeği ile, otobüslerin teknik bakım ve donanımları ile temizlik ve sürücülerinin davranış ve trafik eğitimleri mutlaka gözden geçirilmelidir. Belediye otobüs sürücülerinin trafik kurallarına uyması ve diğer sürücülere karşı saygılı davranmaları mutlaka sağlanmalıdır. “Kabadayı şoförlük” edalarından, sinyal vermeden kolu pencereden çıkarma uygulamalarından mutlaka vazgeçilmelidir.

Yeni uygulamanın İstanbul’umuz için hayırlı olmasını, toplu taşıma hizmetinin daha ekonomik ve kaliteli yerine getirilmesine katkı sağlamasını temenni ediyorum.

Emeği geçenleri bir kez daha tebrik ediyorum. Saygı ve sevgilerimle.29.11.2020

Levent Küçük
Genel Başkan
Tüketiciler Derneği/TÜDER

instagram.com/leventkucuk1
twitter.com/27Ekim
linkedin.com/in/levent-küçük-51541a58/


levent küçükLEVENT KÜÇÜK KİMDİR ?

27 Ekim 1965 Osmaniye Doğumlu. İlk, orta, lise eğitimini Osmaniye'de tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İ.İ.B.F. Maliye Bölümü Mezunu. Aynı üniversitede Maliye (Mali Hukuk) Ana Bilim Dalında Yüksek Lisansını tamamladı.

1992 yılından itibaren 15 yıl Maliye Bakanlığı Vergi Denetmeni (Müfettişi) olarak İstanbul'da görev yaptı. 10 Ekim 2007 tarihinden itibaren İstanbul Teknik Üniversitesi'nde İç Denetçi olarak denetim ve danışmanlık görevi yapmaktadır. SMMM ve Bağımsız Denetçi Belgesi sahibidir. Evli, eşi emekli bankacı, 1 kız çocuk babası.

Vergi Müfettişleri (Denetmenleri) Derneği İstanbul Şube Başkanlığı görevinde bulundu.
26.03.2014 tarihinden itibaren, merkezi Bakırköy’de olan, 1995 yılından beri faaliyette bulunan Tüketiciler Derneği-TÜDER Genel Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Bakırköy Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti ve Bakırköy Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesidir. Tüketicileri bilgilendirici, bilinçlendirici ve kamuoyunun dikkatine yönelik çeşitli yazı ve açıklamaları bulunmaktadır.

Diğer Yazıları
Trafikte motokuryelere yol vermek
Dünya Su Günü
Siyasi iktidara ve ekonomi yönetimine çağrı