Sarıgül fedakarlık mı yaptı?

Güncelleme:
Yüzde 47 oy hesabı ile TDH hareketini başlatan Mustafa Sarıgül parti kurma fikrinden vazgeçmiş! Kemal Kılıçdaroğlu'na şans verecekmiş!  Bazı köşe yazarlarına bakıyorum; ortalık bayram havası.
 
CHP ile yollarını kavga ile ayıran, disiplin kuruluna sevk edilen, gruplaşmalar başlatan Sarıgül değil miydi? Sosyal demokratların ayrışmaması gerektiği yönündeki telkinlere kulak tıkayan ve TDH hareketini başlatan Sarıgül değil miydi?
 
Sarıgül'ün neden parti kurmaktan vazgeçtiği konusunda tereddütlerim var; çok çabuk inanamıyorum her şeye! Ayrıca "cumhuriyeti düşündük, koltuğumuz değil" sözü de bana çok inandırıcı gelmedi. Mesela, yerel seçimlerde cumhuriyet mi düşünüldü, koltuk mu?
 
Niyet okuyuculuğu yapmak değil amacım ama düşünmeden, sormadan yapamıyorum; acaba istediği kadar toplumsal ve akademik desteği mi bulamadı? CHP’nin Kılıçdaroğlu ile iyi bir rüzgar yakaladığını mı gördü? CHP yönetiminden “gel” çağrısı mı aldı? Baykal ile çıktığı yarışta hep kaybeden Sarıgül, CHP'nin yeni oluşumunda Kılıçdaroğlu'nu kolay rakip olarak mı gördü? Belki de gerçekten tüm içtenliği ile destek vermek istemiştir. Kim bilir?
 
CHP ve Baykal'ı bitirme planından sonra Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başkanı olması ile yeşeren sol umutlar karşısında kurulacak olan partinin alacağı seçim yenilgisi Sarıgül'ü bitirecekti. Dimyat'a giderken kaybedilecek bulguru hesap etti belki de Sarıgül. Bilemiyorum.
 
Konu ne ise ne, açıkçası bu aşamada benim için hiç önemli değil. Benim ilgimi çeken şey başka.
 
Biliyorsunuz, okumuşsunuzdur Sarıgül’ün parti kurmaktan vazgeçmesinden sonra, başta Eskişehir ve Mersin olmak üzere TDH’ ye gönül verenler ve Sarıgül'e inananlar çok sert tepki koymuşlardı.
 
Bu eylem ve tepkiler de gösteriyor ki; “TDH olarak CHP'yi destekleyeceğiz” kararı bir ekip kararı değil; Sarıgül'ün, ancak ve belki, yakın çalışma arkadaşlarına danışarak aldığı bir karar olabilir.
 
Bu noktada benim önemsediğim, TDH hareketine gönül verenlerin kendilerini kandırılmış hissedip hissetmedikleri! Çoğu gönüllü, CHP'den, Sarıgül'e destek vermek adına ayrıldı ve çoğunun siyasette umut dolu beklentileri vardı.
 
Şimdi ne olacak? 
TDH hareketine katılıp, yarı yolda bırakılanlar tekrar CHP'ye dönerler mi?
Sarıgül CHP’ye tekrar üye olabilir mi?
Önümüzdeki dönemde CHP'de yeniden kılıçlar çekilir mi?
CHP, Sarıgül’den umduğu ve aldığı destek ile iktidar olabilir mi?
Daha ne sorular var zihinlerde!
Cevapların hepsi zaman içinde!
 
Diğer Yazıları
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız
TİP’e bak!
Cumhuriyet sensin
Vicdanlar kanarsa insanlık yaşar