Şark Bülbülü

Güncelleme:
1984 Eruh baskınından beri kana doymayan terör, bitsin diyoruz ya hani...
Sadece konuşuyoruz. Leyleğin ömrü “laklakla” geçermiş. Bizim leyleklerin ömrü konforlu sürüyor. Tabi bu arada biten ömürler gencecik yavrularınki oluyor!
 
İdama mahkûm bir cinayet makinesini düşünün. AB yasaları ve evrensel değerler başlığı altında ağırlaştırılmış hapse çevrilmiş cezası. Cezasını ne kadar ağır çektiğini bilemezsiniz! Yakalanıp, yargılanıp hapse atıldıktan sonra, yani 11 yılda 30 milyon dolar harcamış Türkiye kendisine!
 
Ağırlaştırılmış mahkûmdu ama yalnızlık Allaha yakışırdı. Dava arkadaşlarını gönderdik yanına, spor yapmasını sağladık, muhabbet ortamı oluşturduk... Yalnız kalmasın istedik. Hobi odası yaptık.
 
Yeni yapılan konforlu “hücresi” 17 santim kısaldı diye hayıflandı, sokaklara döküldü örgüt yandaşları. Yeri göğü, otobüsteki gariban kızı yaktılar. Belki de akşam evine götürecek ekmeği olmayanlar yaktı Serabı Molotof ile!
Konfor içinde yaşayan APO için ve onun talimatıyla!
 
Ağırlaştırılmış mahkum, avukatları aracılığı ile ağır faturalar ödetti Türkiye’ye.
Hem de yakalandığında, uçakta, "devletin vereceği her göreve razıyım" diyen bir mahkum.
 
Terör bitsin deniliyor ya hani... Önce şark bülbülünün, örgütüne talimatları engellenmeli bunun için. Tamam, leyleğin ömrü uzun olsun ama sadece laklakla da geçmesin. Yıllardır yapılan hamaset bitirmedi terörü!
 
Görevi önlem almak olanlar, siyasetçiler, istihbaratçılar daha dikkatli davranmalı! Filistin için anında örgütlenen, sendikalar, sivil toplum kuruluşları...
Dağda şehit düşen askerlerin de Müslüman evladı olduğunu öğrenmeli.
Yüz binleri toplamalı meydanlara, toplumsal bilinç uyandırılmalı.
 
Sonra çatışma bölgesinde ölen siviller için ortalığı ayağa kaldıran sözde demokrat özde bölücü sosyal faşistler var ya... Onlar herkesi insan yerine koymalı... Otobüste yakılan Serap, balkonda vurulan subay eşi ve Halkalı da saldırıya uğrayan Buse... Ve nice siviller gibi...
 
Terör bitsin isteniyorsa teröristi suçlamayı öğrenmeli bu sosyal faşistler!
Sonrası çorap söküğü...
 
İlhan Selçuk
 
Bugün, İlhan Selçuk son yolculuğuna çıkıyor. Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı ve nice cumhuriyetçiler, Atatürkçüler karşılayacak onu... Son yolculuğunda yalnız bırakmak doğru olmaz. Yakışmaz.
Diğer Yazıları
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız
TİP’e bak!
Cumhuriyet sensin
Vicdanlar kanarsa insanlık yaşar