Sayın Başbakan ! Onu Bunu Anlamam..

Güncelleme:

SAYIN BAŞBAKAN !

ONU BUNU ANLAMAM !

BANA TAM 555 KURUŞ BORCUNUZ VAR !

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Galatasaray’a yaptırdığı stadın açılışında yuhalandı. Bu yetmezmiş gibi, şimdi bir de bana 555 kuruş borç ödeyecek...

Aydın Özdalga yazıyor....

Konu malumunuz. Yüce devletimiz; yemedi, içmedi şanlı klübümüz Galatasaray’a İstanbul’un göbeğinde modern bir stat yaptırdı. 400 milyon TL’ye malolan bu süper stat için GS cebinden 5 kuruş harcamadı. Tüm para devletten.

Bu işin gerçekleşmesinde aslan payı ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın. Fenerbahçeli olan Başbakan, bu işle bizat ilgilendi ve tüm yetkisini kullanarak, stadın 9 ay gibi rekor bir sürede tamamlanmasını sağladı.

Bu işin keyfini yaşamak isteyen Başbakan Erdoğan, açılışta şok yaşadı. Teşekkür bekleyen Başbakan Erdoğan, tam tersine protesto edildi. Bu işe çok kızan Başbakan Erdoğan ve diğer bakanlar derhal stadı terk etti.

Başta Başbakan Erdoğan olmak üzere, tüm AKP’lilerin tepkisi hep aynı oldu:

“ Yazıklar olsun. Biz size 400 milyonliralık modern bir stad hediye ettik, siz ise teşekkür etmek yerine, protesto ettiniz. Biz siz aslan bilirdik, nankör kedi çıktınız ! “

Hemen belirtelim. Evinize gelen konuğa, hele hele size 400 milyonluk stad hediye etmiş bir konuğu yuhalamak ve ıslıklamak, hiç hoş ve zarif değil.

Ancak Başbakan Erdoğan, bu işten sadece bir protesto ile kurtulacağını sanıyorsa, yanılıyor.

Başbakan Erdoğan, bana da tamı tamına 555 kuruş ödeyecek !

Ben 72 milyonluk Türkiye’nin bir ferdiyim. Hükümetin, hiç bir yasal ve vicdani dayanağı olmadan bir klübe 400 milyon liralık kıyak yapmasını kabul etmiyorum !

Galatasaray klübüne yapılan bu 400 milyon liralık kıyağın, 5 lira 55 kuruşu, yani 555 kuruşu bana aittir.

Sayın Başbakan,

Eğer Galatasaray’ı çok seviyorsanız, tüm malınızı, mülkünüzü bu güzide klübe bağışlayabilirsiniz. Ne ben ne de bir başkasının diyecek tek bir lafı olamaz.

Ama, benim paramla bir futbol klübüne kıyak yapılmasını kabul etmiyor ve payıma düşen 555 kuruşu sizden geri istiyorum !

Sayın Başbakan,

400 milyon çok büyük para. Çocukları ne kadar sevdiğinizi biliyorum. Bu para ile 200 tane modern ilkokul yaptırıp, minik çocukların sıcak ve modern bir okulda eğitim görmesini sağlayabilirsiniz.

İşsizlik en büyük sorun. Bu para ile binlerce işsize iş sağlayacak emek yoğun bir yatırım yapabilirsiniz.

Hal böyleyken, neden GS’a stad hediye ediyorsunuz ? Benim ya da benim gibi düşünenlerin parası ile GS’a kıyak yapmanız çok yanlış.

Bir çift lafım da GS’lılara...

Lafa gelince en mütevazi GS’lı bile “ 20 milyon taraftarımız var “ diyor.

Madem 20 milyon taraftarınız var, hepiniz 20’şer lira verin, stadınızı kendiniz yapın.

Biliyorum, özellikle fanatik GS’lılar benim tepkime çok kızacak.

Ama sorun salt GS’a yapılan beleş stad değil. FB ve BJK için de durum aynı. Diğer klüpler de sürekli devletten avanta peşinde. Devletin stadlarına ( Saraçoğlu ve İnönü ) el koymuşlar. Bu büyük klüpler devlete olan yasal ödemelerini yapmazlar, sık sık toplu halde ankaraya giderek, devletin zirvesine çıkıp, “ Borçlarımıza af isteriz “ derler.

Göreceksiniz çok yakında FB ve BJK’nin Başkanları Başbakan Erdoğan’ın kapısına yaslanıp, “ GS’ye var da bize yok mu ? “ diyecek ve muhtemelen bir şeyler koparacak...

Evet Sayın Başbakan,

Başkalarını bilmem ama, ben sizden 555 kuruş alacağımı rica ediyorum.

 

Aydın Özdalga