Sihirli düğme

Güncelleme:

Makarayı başa saralım isterseniz.

2002 yılında DSP iktidarında biranda birilerinin “fikri gelmiş” ve Hüsamettin Özkan, İsmail Cem ile Kemal Derviş önderliğinde YTP kurulmuştu. Kuruculardan Derviş ani bir kararla CHP'ye katılmıştı, Özkan ve Cem ortada kalmıştı... Hatırlayın...Bu manevra ile hem DSP parçalanmış, hem YTP ölü bir çocuk gibi doğmuştu...

Bu sol cenahtaki bir gelişmeydi... Bir de sağ'a bakalım...

Fazilet Partisi laiklik gerekçesi ile kapatılmıştı. Fazilet Partisi kapatıldıktan sonra bir grup genç siyasetçi Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Adalet Ve Kalkınma Partisi adı altında bir parti kurdular. Yıllardır giydikleri Milli görüş gömlekler atıldı!

Eski kadro ile Fazilet Partisinin yerine kurulan Saadet Partisi hep ufak, etkisiz bir parti olarak kaldı. Ta ki, Numan Kurtulmuş'un Genel Başkanlığa getirilmesine kadar.. Numan Kurtulmuş ile yine ufak bir parti olarak kaldı ama bir hareketlenme yaşadığını kimse inkar edemez.

Şimdi bu ufak ama hareketlenme başlayan Saadet'te karıncalanma alerjiye dönüştü. Numan Kurtulmuş genel başkanlıktan istifa etti.. Bu istifa yeni bir partinin müjdesini beraberinde getirdi!

Tam herkes Numan Kurtulmuş’un istifasını konuşuydu ki; CHP kadrosu ile meclise giren İlhan Kesici istifa ettiğini açıkladı!

Acaba birileri o meşhur düğmeye yeniden dokundu mu? Acaba hareketlenme başlayan İslami tabanda olası bir AKP rakibi elenmek mi istendi? Veya AKP’den sıkılan “birileri” Türkiye’nin siyaset sahnesine yeni aktörleri mi ısıtıyor?

Bu son istifa ve yaşanan hareketlenme komplo teorisi üreten tarafımı harekete geçirdi. 

Acaba, okyanus ötesinden bir el, sihirli düğmeye basarak 2011 seçimleri öncesinde Türkiye'de yeni yönetim arayışı içerisine girmiş olabilir mi?

Ne dersiniz?

 

Diğer Yazıları
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız
TİP’e bak!
Cumhuriyet sensin
Vicdanlar kanarsa insanlık yaşar