Topyekün fedakarlık

Güncelleme:

Yeni yayınlanan koronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyetleri kısıtlanan bir işletme sahibi, çalışan maaşlarını, işyeri kirasını ve diğer giderlerini kastederek, endişeli bir şekilde “Ne yapacağız bilmiyorum” dedi. Şöyle bir düşündüğümde, bazı ticaret ve esnaf kesimine, kapat deniyor kapatıyorlar, aç diyorlar açıyorlar, şu şekilde hizmet vereceksin diyorlar o şekilde hizmet veriyorlar.

Kendimi onların yerine koyup empati yaptığımda, endişelerinde haklı olduklarını düşünüyorum. Devlet tarafından çeşitli kolaylık ya da destekler sağlansa da, bu zor süreçte, ticaret ve esnaf kesimi ile çalışanlarının büyük fedakarlıklar yaptığını düşünüyorum.

Ülke ve dünya olarak, zor bir süreçten geçiyoruz. Bir yandan aşı çalışmaları tüm hızıyla sürerken, bir yandan da tedbirlerle yaşamaya mecburuz. Salgın hastalıkla mücadelede başarı, alınan tedbirlere hepimizin uyması ve topyekün fedakarlıklarla mümkün olabilecektir. Bu nedenle, esnafımızdan sokaktaki vatandaşımıza kadar hepimiz alınan tedbirlere mutlaka uymalıyız.

Bu süreçte faaliyetleri kısıtlanan ticaret ve esnaf kesimine, onlardan daha fazla alışveriş yaparak, onlara uzaktan sipariş vererek ve onlardan hizmet satın alarak elimizden geldiğince destek olabiliriz. Çalışamayan, iş yapamayan tanıdıklarımızı, dostlarımızı unutmamalıyız. İmkanlarımız ölçüsünde, sosyal dayanışmayı, yardımlaşmayı gerçekleştirmeliyiz.

Bu zor günleri, önce tedbirlere uyarak, sonra günlük hayatımızdan, alışkanlıklarımızdan fedakarlıklar yaparak ve en önemlisi birbirimize sahip çıkıp, destek olarak atlatmalıyız.

Maske, mesafe ve temizlik ile birlikte, alınan tedbirlere titizlikle uymak, salgın hastalığın biran önce azalmasına önemli katkılar sağlayacaktır. Tedbirlere uymak ve topyekün fedakarlıklar yapmak, her birimizin topluma karşı öncelikli borcu ve sorumluluğudur.

Saygı ve sevgilerimle.

Levent Küçük
Genel Başkan
Tüketiciler Derneği/TÜDER

instagram.com/leventkucuk1
twitter.com/27Ekim
linkedin.com/in/levent-küçük-51541a58/


levent küçükLEVENT KÜÇÜK KİMDİR ?

27 Ekim 1965 Osmaniye Doğumlu. İlk, orta, lise eğitimini Osmaniye'de tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İ.İ.B.F. Maliye Bölümü Mezunu. Aynı üniversitede Maliye (Mali Hukuk) Ana Bilim Dalında Yüksek Lisansını tamamladı.

1992 yılından itibaren 15 yıl Maliye Bakanlığı Vergi Denetmeni (Müfettişi) olarak İstanbul'da görev yaptı. 10 Ekim 2007 tarihinden itibaren İstanbul Teknik Üniversitesi'nde İç Denetçi olarak denetim ve danışmanlık görevi yapmaktadır. SMMM ve Bağımsız Denetçi Belgesi sahibidir. Evli, eşi emekli bankacı, 1 kız çocuk babası.

Vergi Müfettişleri (Denetmenleri) Derneği İstanbul Şube Başkanlığı görevinde bulundu.
26.03.2014 tarihinden itibaren, merkezi Bakırköy’de olan, 1995 yılından beri faaliyette bulunan Tüketiciler Derneği-TÜDER Genel Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Bakırköy Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti ve Bakırköy Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesidir. Tüketicileri bilgilendirici, bilinçlendirici ve kamuoyunun dikkatine yönelik çeşitli yazı ve açıklamaları bulunmaktadır.

Diğer Yazıları
Trafikte motokuryelere yol vermek
Dünya Su Günü