Türkiyede İç Savaşı Kim Önler ?

Güncelleme:

TÜRKİYE’DE İÇ SAVAŞI KİM ÖNLER ?

Aydın Özdalga yazıyor...

Türkiye koşar adım iç savaşa gidiyor. Bu felaketi önleyecek tek grup, batıda yaşayan Kürt kökenli TC vatandaşlarıdır. Bu insanlarımız, önce kendileri, sonra da Türkiye için derhal harekete geçmeli ve hem PKK'ya, hem de onu destekleyen Kürt kardeşlerine karşı net bir tavır koymalıdır. Çok geç olmadan, hemen, şimdi....

1. Bir ülkenin başına gelebilecek en büyük felaket; din, mezhep ya da etnik ayrıma dayalı iç savaşdır.

2. Türkiye, koşar adımla Türk / Kürt ekseninde bir iç savaşa doğru ilerlemektedir.

3. Tahminen bir kaç hafta sürecek olan iç savaş sonunda, TSK yönetime el koyacak ama, Türkiye batılı güçlerin müdahalesi ile bölünecek, asıl felaket de, ondan sonra yaşanacaktır.

4. Türkiye’nin iç savaşa doğru gitmesinde en büyük suç; terör örgütü PKK ve eli kanlı elebaşısı Apo’yu adeta bir kahraman gibi kutsayan ve sahip çıkan Kürt kökenli TC vatandaşlarıdır. ( Elbette, yılllardır bu sorunun siyasi ve ekonomik boyutuna çözüm üretemeyen siyasiler ve 25 yıldır terörle başa çıkamayan beceriksiz askerler de, bu konuda ikincil olarak suçludur. )

5. Türkiye bölündüğü takdirde en büyük zararı batıya göçüp, kendilerine bir yaşam kurmuş olan Kürt kökenli TC vatandaşları görecektir.

6. Bölünmüş yeni Türkiye’de iktidara, yeni kurulacak ırkçı / faşist bir parti gelecektir. Bu öyle ırkçı ve faşist bir parti olacaktır ki, bugün MHP’ye faşist diyenler, bu yeni ırkçı / faşist partinin uygulamalarını görünce “ MHP’nin günahını almışız, aslında MHP çok demokrat bir partiymiş. “ diyecektir.

7. Yeni Türkiye’de Kürtlerin tutunması imkansız olacak, bu insanlar inanılmaz baskı ve şiddet sonucu Kürdistan’a göçe zorlanacaktır. Türkle evlenip aile kuranlar ise inanılmaz trajediler yaşayacaktır.

8. Bugün güneydoğu’da her gün ortalığı yakıp yıkanlar, PKK ve Apo lehine slogan atanlar ile büyük kentlerde benzer isyan ve şiddet gösterisi yapanlar, Türkiye’de hızla artan bir Kürt nefreti yaratmaktadır.

9. Bu kişilere engel olacak, sarsarak kendine getirecek tek güç, batıda yaşam kurmuş olan Kürt kökenli TC vatandaşlarıdır.

10. Bu kişiler derhal seslerini yükselterek, sokağa çıkarak, PKK ve onu destekleyen Kürt kardeşlerine karşı net bir tavır almalıdır. Hemen, şimdi...

11. Batıda yaşayan Kürt kökenli TC vatandaşları, bunu önce kendileri, sonra da ülkeleri için yapmalıdır.

12. Eğer bu tezleri deli saçması bulduysanız, başka habere geçebilirsiniz. Yok eğer mantıklı bulduysanız, bu konuda yaklaşık bir yıl önce yazdığım, daha sonra bir kez daha yayınladığım uzun bir analizi okumak için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

http://www.haber3.com/turkiye-ic-savasa-ve-bolunmeye-gidiyor--105206y.htm


Aydın Özdalga