Tutuklu komutanlar tahliye edilmeli

Güncelleme:

Türkiye PKK’nın ağır saldırısı altındayken, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin  60  seçkin komutanı tutuklu.
 
 Her saldırı sonucu “ Bu PKK’nın son çırpınışları “ deniyor ama, PKK her seferinde daha ağır darbeler vuruyor. PKK’yı imha edebilecek tek güç ise Türk Ordusu.
 
Ancak TSK’nın en seçkin komutanlarının önemli bir kısmı, yaklaşık 60 general ve amirali,    "Darbe Planladıkları “ iddiası ile tutuklu olarak yargılanıyor.
 
Bu komutanların gerçekten darbe yapıp yapmadığına yargı karar verecek ve hepimiz buna saygı göstereceğiz. Bu komutanların yurt dışına kaçacak hali yok. Deliller toplandı. Bu nedenle, bu komutanların daha fazla tutuklu kalmalarının hiç bir anlamı ve hukuki gerekçesi yok.
 
PKK’ya karşı artık çok daha kararlı ve sert bir mücadele verilecek. Bu aşamada ordunun en büyük ihtiyacı moral. Tutuklu komutanların serbest bırakılması ordunun moralini ve güvenini arttıracak. Savaşlar sadece top ve tüfekle değil, moralle de kazanılır.
 
Bu komutanlar tutuksuz yargılanır ve eğer yargı sonunda suçlu bulunursa, rütbeleri sökülür ve hapise girerler.
 
Ancak, o güne kadar da bir komutan olarak, PKK’ya karşı aktif mücadeleye devam ederler.
 
Bir başka önerim de, Balyoz davasından yargılanan tüm komutanların; sadece Karacı komutanların değil, Denizci ve Havacı tüm komutanların da, esas karargah ya da kıta görev yerlerine değil, güneydoğuya giderek, cephede ön saflarda  aktif görev yapmaları.
 
Bunun dünya tarihinde bir çok örneği var. Bu gibi özel savaş durumlarında, değil tutuklu komutanlar, adi suçtan yatan mahkumlar bile tahliye edilip, cepheye gönderilir.
 
Bu olağanüstü günlerde, Türkiye’nin en seçkin komutanlarını, hapiste tutma lüksü yoktur...
 
Aydın Özdalga

twitter.com/aydinozdalga