Üniversite sınavı (YKS) ve anne babaların heyecanı

Güncelleme:

Bu hafta sonu, 26-27 Haziran’da milyonlarca öğrencimiz Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek. Aynı sınava iki yıl önce giren kızım nedeniyle, sınav hazırlık süreci ve sınav günü heyecanını yaşamış bir baba olarak, bazı önerilerimi özellikle anne ve babalarla paylaşmak istiyorum.

Üniversite tercihi açısından, çocuklarımızın geleceğinin iki günlük bir sınava bağlı olması, hem düşündürücü, hem de sınav günü heyecanını daha da artıyor. Ancak, mevcut sınav sisteminin bu şekilde devam ettiğini hepimiz biliyoruz. Çocuğunuzla birlikte, okul yıllarından sınav gününe kadar, maddi ve manevi emek sarf ederek, bir hazırlık süreci yaşamışsanız, sınav gününde ortaya çıkacak bir aksaklığın, küçücük bir hatanın, emeklerin heba olmasına neden olmasından endişe duyuyorsunuz. Sınav, hayatımızı belirleyici temel kıstas değil desek de, maalesef içimizdeki o heyecan ve kaygıyı ortadan kaldıramıyoruz.

Bir baba olarak, özellikle sınavın ilk günü yaşadığım heyecanı, hayatım boyunca unutamam. Heyecandan, o gün üzerimdeki kıyafetler sırılsıklam olmuştu. Kendimi, ben bile tanıyamamıştım. Yaşadığım bu aşırı heyecanın, kızımın ilk günkü sınavına olumsuz etki yaptığını da düşünüyorum. Kızım, zaten bir sınav baskısı içerisinde iken, bir de bizlerin heyecan yapması, onları daha da zor duruma sokuyor.

Bir anne ve baba olarak, çocuklarımızın başarılı olmasını, geleceklerinin güzel olmasını gönülden istiyoruz. Ancak, sınav günü heyecanımızı kontrol ederek, onlara daha çok destek verebileceğimizi asla unutmamalıyız.
26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek Yükseköğretim Kurumları Sınavına girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum. Sınavların sorunsuz, başarılı bir şekilde tamamlanmasını temenni ediyorum. Sınav yerleri çevrelerinde gürültü yapılmaması konusunda, hepimiz hassasiyet göstermeliyiz. Anne ve babalara, o gün heyecanınızı kontrol ederek, çocuklarınıza daha çok destek ve moral verebilirsiniz diyorum. Saygı ve sevgilerimle. 25.06.2021.

Levent KÜÇÜK

Genel Başkan

Tüketiciler Derneği (TÜDER)

instagram.com/leventkucuk1
twitter.com/27Ekim
linkedin.com/in/levent-küçük-51541a58/

LEVENT KÜÇÜK KİMDİR ?

27 Ekim 1965 Osmaniye Doğumlu. İlk, orta, lise eğitimini Osmaniye'de tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İ.İ.B.F. Maliye Bölümü Mezunu. Aynı üniversitede Maliye (Mali Hukuk) Ana Bilim Dalında Yüksek
Lisansını tamamladı.
levent küçük

1992 yılından itibaren 15 yıl Maliye Bakanlığı Vergi Denetmeni (Müfettişi) olarak İstanbul'da görev yaptı. 10 Ekim 2007 tarihinden itibaren İstanbul Teknik Üniversitesi'nde İç Denetçi olarak denetim ve danışmanlık görevi yapmaktadır. SMMM ve Bağımsız Denetçi Belgesi sahibidir. Evli, eşi emekli bankacı, 1 kız çocuk babası.

Vergi Müfettişleri (Denetmenleri) Derneği İstanbul Şube Başkanlığı görevinde bulundu.
26.03.2014 tarihinden itibaren, merkezi Bakırköy’de olan, 1995 yılından beri faaliyette bulunan Tüketiciler Derneği-TÜDER Genel Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Bakırköy Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti ve Bakırköy Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesidir. Tüketicileri bilgilendirici,
bilinçlendirici ve kamuoyunun dikkatine yönelik çeşitli yazı ve açıklamaları bulunmaktadır.

 

Diğer Yazıları
Trafikte motokuryelere yol vermek
Dünya Su Günü