Vurun abalıya...

Güncelleme:

AYNA

Türkiye'de sanırım herkes akıl tutulması yaşıyor. Tam olarak akıl tutulması demek mümkün mü, bunu bile bilemiyorum. O denli karmaşık, o denli akıl almaz!

Süheyl Batum askeri kağıttan kaplana benzetti ya; dünya alem askerin onurunu düşünmeye başladı! MHP dahil herkes düşen Süheyl Batum'a bir tekme atmayı uygun gördüler. Ama kimse “ya aslında bu adam şunu demek istedi” demedi. Demiyor…

Çünkü hesap farklı. Batum’a vurulmalı, çünkü topluma algılatılması gereken mesajlar başka. Hatta bazı sahte toplum mühendisleri Batum'un sözlerini "askeri müdaheleye çağıran bir açıklama" gibi sunuyorlar... Batum'un sözlerini amacını aşmış sözler olarak da değerlendirmek mümkün. Nitekim kendisi de sözlerini tekrar açıklamak zorunda kaldı.

Bugün Batum'a karşı salvolar yapanlar daha dün Balyoz, Eldiven, Sarıkız... Yok bilmem ne darbe planı, yok kozmik oda aramaları... Belgeler… Silahlar… Planlar… Birer birer silahlar, mermiler çıkmaya başladı, petrol gibi.

Askerin neredeyse hepsini darbeci ilan etmekten kaçınmadılar. Dağlıca gibi kanlı saldırılarda asker ihmali, hatta parmağı aradılar. PKK’nın Yozgat saldırısını hükümete karşı askerin komplosu imasında bulunacak kadar zavallılaşanlar oldu.

Neler yazdılar, neler söylediler...

Dönemin Genelkurmay Başkanı Başbuğ ne dediyse olmadı, ne yaptıysa suçlandı. Dün terörist kovalayanlar, bugün terörist muamelesi görüyorlar. Gencecik askerler tetiği başına dayadılar ve gittiler... Onur hesabı soranlar o günlerde askerin onurunu neden düşünmediler?

Bugün, Batum'un sözlerini tartışanlar, daha dün Bülent Arınç'ın "iyi ki bu ordu ile savaşa girmemişiz" sözlerine kulak tıkadılar. Bugün Batum'u dövmeye çalışanlar daha dün “Türk ordusu lağv edilmeli” diye yazan gazetecinin yazılarını okumadılar. Yandaş gazetelerde atılan manşetleri görmezden geldiler.

Aslında Süheyl Batum'un ne demek istediğini okuma yazma bilen ve düşünme yeteneğine sahip herkes anlayabilir. Ama yok, hesap üzüm yedikten sonra bağcıyı dövmek üzerine.

Bir haftadır tüm tartışmalar kurgulanmış bir planın parçası gibi. Çünkü yaklaşan bir seçim var ve hesap bambaşka… Yere Batum düşmüş nasılsa… Vurun abalıya!

Diğer Yazıları
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız
TİP’e bak!
Cumhuriyet sensin
Vicdanlar kanarsa insanlık yaşar