Yay Dolunayı ve yeni hafta...

Güncelleme:

Haber3.com yazarı Levent Gözaçan yazdı: Yay Dolunayı... İşte 5 Haziran haftası burç yorumları...

Pazar sabahı erken saatlerde gerçekleşecek olan dolunay, haftanın son günlerini ve yeni haftanın başlarını etkileyecek. Dolunay günlerinde genel olarak; yeniay günlerinde canlanan yeni başlangıçlar yapma isteği, duyguları ve heyecanları artık yatışmış olur. Yeterli olgunluğa ulaşan yeni planlar, artık tamamlanma ve sonlanma yönünde işlemeye başlar. Bu günlerde bitiş kararları almak daha kolay olur. Duygu karmaşası, artan sezgiler, cinsel arayışlar, kararsızlık, belirsizlik, kadın-erkek arasındaki iniş çıkışlı dengesiz durumlar, çekişmeler, fikir ayrılıkları ve uykusuzluk görülür. Bu etkiler, bu dolunay için daha çok merak etme, öğrenme, eğitimler, geziler ve diğer insanlarla kurulan iletişimlerde ortaya çıkacaktır. Genel olarak; Yay, İkizler, Başak ve Balık burçları daha çok etkilenir.

Güneş ve Ay’a t-kare açı yapan Satürn; genel havayı sıkıntılı, bunalımlı, azaltan, daraltan, psikolojik rahatsızlık veren yönetimsel çekişmeleri, güç gösterme savaşlarını, zorlu çabaları ya da güç ve enerji kaybını haber verir. Önceki haftadan devam eden Jüpiter t-kare açısında; aşırılıklar, abartılar, kontrolsüzlük, ölçüsüzlük, savurganlık, gerginlik, kaza, yaralanma ve sağlıkla ilgili tehlikeler, cinsel sorunlar, liderlik savaşları, baskı ve zorbalık yönündeki etkisi zayıflasa bile devam etme eğilimindedir. Bu günlerde verimli kullanabileceğiniz yetenekler; duygusal ve sezgisel yaratıcılık ile başarıya ulaşabilir. Sanata, sevgi ilişkilerine, ruhsallığa, inançlara ve diğer soyut kavramlara yönelmek için doğru zamandır.

YÜKSELEN KOÇ: Yoğunlaşan konularınız; kardeşler, akrabalar, yakın çevreler, dostlar, tanıtımlar, görüşmeler, kısa geziler, eğitimler ve her türlü iletişimlerdir. Bu konularda diğerleri ile ve özellikle kadınlarla fikir ayrılığına düşme, kararsızlık, belirsizlik, anlaşmazlık ya da çekişmeler yaşama olasılığı vardır. Ayrıca, bu yakın çevrenizden birinin, hastane sıkıntılarını ya da kısıtlı durumlarını haber alabilirsiniz. Belki de yakınlarınızdan biriyle üzücü ve bunaltıcı görüşmeler gündeme gelebilir. Sıcak ve sevgi dolu huzuru, aile içinde bulabilirsiniz. Para harcamalarınız, para anlaşmaları, görüşmeler, maddi değeri olan şeylerle ilgili hızlı gelişmeler ve ölçüsüz savurganlığa dikkat etmelisiniz. Bu para konusuyla bağlantılı olarak; hem sosyal arkadaş gruplarında önemli bir değişim ya da bitme, hem de flörtleşme arayışlarınızda gerginlikler ortaya çıkacak gibi görünüyor. En iyisi, eldeki birikimlere sahip çıkmak ve kontrollü harcamalar yapmaktır.

YÜKSELEN BOĞA: Haftanın ağırlıklı konuları; para hareketleri, kişisel öz değerlere ve sahip olduklarınıza genel bir bakış, kendini değerlendirme, çalışarak para kazanma, birikimler yapma, yatırımlar, alacaklar ya da borçlardır. Bu konularda diğerleri ile görüş ayrılığı içinde olabilirsiniz. Özellikle, eşiniz ya da ortağınızla birlikte kullandığınız para konusunda anlaşmazlık, çekişmeler ve uyumsuzluk görülebilir. Daha anlayışlı olmak ve ipleri germemek gerekir. Para ile bağlantılı olarak, sosyal gruplaşmalar üzerinden gelen yönetimsel yanlışlar, kısıtlanma ya da sorumlulukların yanlış kullanılması ve çabaların boşa gitmesi gibi durumlar olabilir. Bu yüzden sosyal gruplaşma ilişkilerini; daha nazik, sevecen, huzur veren kişilerden ve daha yakın dostlardan seçmelisiniz. İnatçı ve tutucu Boğa burcu kişiliğinizi çevrenize gösterirken, abartılı ve şaşırtıcı görüşmeler ya da davranışlar; hem aile içinde, hem de meslek ve kariyer yaşamında gerginliklere ve bitmelere neden olabilir.

YÜKSELEN İKİZLER: Bu hafta daha çok kendinizle ilgileniyor olacaksınız. Dış görünümünüz, çevrenizdeki insanlarla kuracağınız ilişkiler, iletişimler ve kısa gezilerden zevk alabilirsiniz. Kendinizle ve çevrenizle fazlasıyla ilgilenmek, eş ya da sevgili ilişkilerinde fikir ayrılıkları, kıskançlık, inatlaşma ya da çekişme yaratabilir. Bu yüzden tek taraflı düşünmekten ve sadece kendinizle ilgilenmekten vazgeçseniz daha iyi olur. Ayrıca, meslek ortamı, yönetici kişiler, yönetim sıkıntısı gibi alanlarda kısıtlayıcı sorunlar ve gerginlikler ortaya çıkabilir. Özellikle dolunay günlerinde kadın-erkek ya da anne-baba ilişkilerinde uyumsuz durumlar olabilir. Eğer doğru kullanırsanız; anlayış gösterme, bir adım geri çekilme ve uzlaşma her kapıyı açan anahtardır. Uzun-kısa geziler, uzak-yakın akrabalar ya da kişiler, eğitimler, iletişimler, bu alanlardaki cinsel yakınlaşmalar tehlikeli ve psikolojik yönden olumsuz yöndedir. Meslek ortamında yaratıcı fikirler, duygusal ve sezgisel uyanışlar, hem huzur verici hem de para kazandırıcıdır.

YÜKSELEN YENGEÇ: Bu haftanın ağırlıklı konusu daha çok soyut kavramlar, içsel duygu alanı, gizemli konular, sanat çalışmaları, hastaneler, bir yerde kısıtlanıp kalmak ya da gizli düşmanlarınız olabilir. Özellikle iş ortamındaki kadınlarla fikir ayrılığı, çekişmeler, anlaşmazlıklar, kararsızlık ve belirsizlik yaşayabilirsiniz. Bu yüzden daha uzlaşmacı olmakta yarar vardır. Ayrıca; uzak geziler, uzaktaki kişiler, yabancılar, yabancı ülkeler, hukuk, eğitim, büyük planlar ve bunların yönetimi ile ilgili sorunlar yüzünden kısıtlanma, tutuklanma, hasta olma ya da kayıplar ve psikolojik sorunlar görülebilir. İnatçı ve bencil isteklerden vaz geçme zamanıdır. Gruplaşma ortamlarından cinsel yakınlaşma arayışlarınız hem tehlikeli, hem de aşırı harcamalar yüzünden para kaybettirici olabilir. Abartılar, savurganlık ve gereksiz harcamalar yüzünden gerginlikler, kazalar, maddi ve manevi yönden yıpranma var. Bu günlerde şanslı olduğunuz konu, uzaktaki biriyle duygusal yakınlaşma kurmak olabilir.

YÜKSELEN ASLAN: Bu haftanın ağırlıklı konuları, daha çok benzer amaçlarla bir araya geldiğiniz yüzeysel arkadaşlık grupları, toplantılar, dernekler ya da diğer sosyal gruplaşmalardır. Ancak kişisel zevkleriniz ve istekleriniz ile bu sosyal gruplaşma arkadaşlarınız arasında uyuşmazlık var. Özellikle kadınlar ya da flörtleşme arayışları yüzünden bu insanlarla fikir ayrılığı ve çekişmeler gündeme gelebilir. Bu tür gruplaşma arkadaşları arasından bir cinsel yakınlaşma arayışı olursa, bu da oldukça tehlikeli olabilir. Ortaklı paraların idaresinde; güç savaşları ya da yönetimde güç kaybı ortaya çıkabilir. Diğer sorunlu konu; meslek, kariyer, yöneticilerle olan ilişkiler, devam eden bir eş ya da sevgili ilişkisi, sizin bu alanlardaki sert otorite kurma isteğiniz, egonuz ve egemen kişi olduğunuzu göstermek istemenizdir. Bu alışkanlığınız devam ederse, kayıplara da hazır olun. Daha duygusal, sanatsal, şiirsel ya da soyut kavramlarla bezenmiş bir yakınlaşma beklentisi ise başarılı olabilir.

YÜKSELEN BAŞAK: Haftanın yoğun konuları; meslek, kariyer, sosyal konum, gelecek planları, yöneticilerle olan ilişkiler ya da yönetimle ilgili konulardır. Kadın-erkek, anne-baba çekişmesi, anlaşmazlığı, aile ya da ev konularında uyuşmazlık gibi iniş çıkışlı duygular, uykusuzluk ve huzursuzluk görülebilir. Devam eden eş, sevgili ya da ortak gibi yakın ikili ilişki ile meslek, kariyer ve gelecek planları hakkında ters düşme ve gerilim yaşama olasılığı vardır. Bu yüzden ipleri germek yerine, esnek tutmak daha iyidir. Uzaktaki kişiler, yabancılar, yabancı ülkeler, davalar, inançlar, eğitimler, büyük hedefler ve büyük planlarınızı şimdi iş konusu ile bir araya getirmek, buradan cinsel yakınlaşma arayışına girmek, iş hakkındaki zorunlu değişim ve dönüşümlere direnmek, uzun yol kazalarını ve tehlikeli durumları tetikleyebilir. Yaralanma, kaza, yangın, hastaneler, psikolojik bozukluk ya da engelli durumlar gündeme gelebilir. Sosyal gruplar üzerinden duygusal yakınlaşmalar şanslıdır.

YÜKSELEN TERAZİ: Bu hafta daha ağırlık kazanan konular; yabancılar, uzaktakiler, yabancı ülkeler, öğrenme merakı, eğitimler, inançlar, kültürler, davalar, büyük amaçlar ya da büyük planlar hakkındadır. Yakın akraba ya da dostlarla ve özellikle de kadınlarla bu konularda tartışma, çekişme, görüşmelerde anlaşmazlık, uyuşmazlık yaşayabilirsiniz. Daha uzlaşmacı olmak yararlıdır. Ayrıca söz ettiğim bu ağırlıklı konular, işiniz ya da sağlığınız için sakıncalı olabilir. Uzun yol kazaları, sağlık sorunu ya da engelli bir duruma karşı dikkatli ve tedbirli olmalısınız. Başkalarının parası, miras, ortaklı paralar, cinsellik ve ölüm ötesi konularda hızlı gelişen bir durum, abartılar, yanlış giden anlaşmalar ya da tehlikeli ve aşırı durumlarla karşılaşma olasılığı vardır. Gruplaşma arkadaşlarınız, flörtleşmeler, yakınlaşma ve cinsellik arayışları için doğru zaman değildir. İş yerindeki sezgisel yaratıcılığınız, toplum gözünde ya da meslek ortamında sevgi ve saygı ile karşılanacaktır.

YÜKSELEN AKREP: Haftanın yoğun alanları; başkalarına ait maddi olanaklar, eşinizin parası, miras, vergiler, cinsellik ya da fizik ötesi konularla ilgili olabilir. Para konusunda, özellikle kadın-erkek ya da anne ve baba arasında bir anlaşmazlık, uyumsuzluk, farklı düşünceler ya da çekişmeler gündeme gelebilir. Daha esnek ve anlayışlı olmalısınız. Eş, sevgili ya da ortak gibi en yakın ikili ilişkinizde ya da bu gibi arayışlarınızda; abartılı davranışlar, aşırı durumlar, yanlış giden anlaşmalar, görüşmeler, gereksiz yere savurganlık; meslek, kariyer, gelecek planları ve aile ilişkilerine zarar verici yönde gelişebilir. Bu alanlarda kayıplar yaşamak istemiyorsanız gerekli kontrolü ve ölçüyü sağlamalısınız. Kendi gerçeğinizin farkında olmak ve ölçüyü elden bırakmamak koşuluyla, uzaktaki biriyle duygusal yakınlaşma ve aşk arayışları için şanslı zamandır.

YÜKSELEN YAY: Haftanın yoğunlaşan konuları; eş, sevgili, ortak gibi kendinize en yakın gördüğünüz ilişkiniz ile ilgilidir. Bu kişiyle ya da kadın erkek arasında ya da anne ile baba arasında farklı düşünceler ve farklı bakış açıları yüzünden anlaşmazlık, iniş çıkışlı duygular, uyumsuzluk, bozulan dengeler ya da çekişmeler yaşama olasılığı vardır. Daha uzlaşmacı ve esnek olmak gerekir. Ev, aile bireyleri, doğup büyüdüğünüz yerler, anne ya da baba konusunda en yakın ilişkiniz ile ters düşme, kısıtlanma ya da engelli durumlarla karşılaşma olasılığı vardır. Ancak yine de bir aile yadigarı ya da mirası size bu konuda huzur verecek gibi görünüyor. İş, sağlık, bakımını yaptığınız kişiler ya da günlük sıradan iş ve alışkanlıklarda; abartılar, aşırı durumlar, hızlı değişen anlaşmalar, görüşmeler ya da durumlar yüzünden, yakın akrabalar, kardeşler, komşular ve yakın dostlar ile sorunlar ya da iletişimlerde kopmalar olabilir. Ayrıca, yabancılar, uzaktakiler ya da uzun yolculuklar gibi konularda tehlikeli durumlar, sonlanmalar, kazalar ya da yaralanmalı durumlar akla gelebilir.

YÜKSELEN OĞLAK: Haftanın yoğunlaşan konuları; iş, sağlık, günlük işleriniz, el becerileriniz, görev ve sorumluluklarınız, bakımını yaptığınız insanlar ya da hayvanlarla ilgilidir. Bu konulardan birinde ya da birkaçında, diğerleri ile bakış açınız farklı olduğu için anlaşmazlık, geçimsizlik, uyuşmazlık, kararsızlık ya da belirsizlik yaşama olasılığı vardır. Bu kişinin kadın olma olasılığı yüksektir. Bu yüzden psikolojik sağlığınız bozulabilir ve bir süre içinize kapanmak isteyebilirsiniz. Ayrıca iş ya da sağlık konuları ile bağlantılı olarak, yakın dostlarınızla aranız açılabilir. Yakın çevreden biriyle duygusal bir aşk ilişkisi için şanslı zamandır. Kişisel zevkler, eğlence anlayışınız, hızlı gelişen flörtleşme görüşmeleri, çocuklar, şans oyunları, spekülatif para hareketleri, lüks için yapılan harcamalar yüzünden önemli bir para kaybı yaşayabilirsiniz. Kontrolü ve ölçüyü elden bırakmadan, kendinize ya da başkalarına ait olan paranın kullanımında aşırı durumlara girmemelisiniz. Hatta bu yüzden ve cinsel arayışlar yüzünden, oldukça tehlikeli durumlara düşme olasılığı da vardır.

YÜKSELEN KOVA: Haftanın ağırlıklı konuları; kendinizi diğerlerine anlatmak, göstermek, yaratıcı etkinlikler, kişisel zevkler, eğlenceler, flörtleşmeler, çocuklar, yarışmalar, şans oyunları ve spekülatif para hareketleridir. Bu konularda diğerleri ve grup arkadaşlarınız olan kişilerle ve özellikle kadınlarla fikir ayrılığı, anlaşmazlık gibi durumlar yaşayabilirsiniz. Ayrıca bu konulara harcanan paralar sizi maddi sıkıntıya sokabilir. Ancak yine de bu sıkıntının ardından, iş alanındaki bir gelişme ve sezgisel para hareketleri, size huzur verecek gibi görünüyor. Ev, aile, aile bireyleri, aile büyükleri, doğup büyüdüğünüz yerler, çocukluktan bugüne gelenler ve aileyi ilgilendiren benzer konularda; aşırı, abartılı, kontrolsüz ve ölçüsüz davranışlarınız, çevreye karşı gösterdiğiniz inatçı kişiliğiniz ve eş-sevgili ilişkinizde bu hafta tehlikeli ve gergin durumlar var. En iyisi, sakinliği korumak, olan durumu kabullenmek, çevresel davranışlarda bir değişime giderek daha yapıcı olmak, yeni durumlara uyum sağlamak, baskıcı ve gergin davranışlardan uzak durmaktır.

YÜKSELEN BALIK: Haftanın ağırlıklı konuları; aile, ev, anne ve baba gibi aile büyükleri, doğup büyüdüğünüz yerler, çocukluktan gelenler ya da aile yadigarlarıdır. Bu konular ile meslek ve kariyer ilişkilerini karşı karşıya getirmemelisiniz. Çünkü; anlaşmazlıklar, fikir ayrılıkları ya da dengesiz ve uyumsuz durumlar ortaya çıkabilir. Ayrıca aile bireyleri ya da ev konularında fazla sertleşme, küsme, güç savaşları ya da güç göstermek için hiç iyi bir zaman değildir. Biraz gevşemeye ihtiyacınız var gibi görünüyor. Duygusal yönünüzü öne çıkarmak, göstermek, yeni aşk ve flörtleşme arayışları için huzurlu ve şanslı zamandır. Kardeşler, yakın akrabalar, kısa geziler, komşular ve diğer insanlarla kurduğunuz her türlü iletişimde ya da harcamalarda aşırıya kaçmaya, kontrolsüzlüğe ve ölçüsüzlüğe dikkat etmelisiniz. Bununla bağlantılı olarak; kaza, yaralanma gibi sağlık sorunları olabilir. Ayrıca, içsel dünyanızda ve psikolojik yapınızda çöküntü ve bunalım yaşayabilirsiniz. Yapmanız gereken; daha sakin, ölçülü, anlayışlı ve esnek olmaktır.