Aşık Veysel'in Ölümünün 43. Yılı

Aşık Veysel'in Ölümünün 43. Yılı

Şarkışla ilçesinde panel düzenlendi

SİVAS (AA) - Halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun, ölümünün 43. yılı dolayısıyla memleketi Sivas'ın Şarkışla ilçesinde panel düzenlendi.

Aşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezinde düzenlenen panele Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alim Gür başkanlık etti.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Berat Alptekin, aşıklık geleneği içinde Aşık Veysel’in yeri konulu sunum yaptı. Alptekin, Aşık Veysel’in dünyaya mal olmuş bir aşık olduğunu belirterek, Şarkışlalıların onunla övünmesi gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Doğan Kaya ise Aşık Veysel'in milli birlik ve vatan sevgisi konularını anlattı. Aşık Veysel’in söylediklerinin günümüzde de geçerliliğini koruduğunu ifade eden Kaya, vatan sevgisi konusunda ondan öğrenilecek çok şey olduğunu vurguladı.

Panele Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, Gemerek Kaymakamı Cuma Kılınç, Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, Aşık Veysel’in oğlu Bahri Şatıroğlu, torunları ve vatandaşlar katıldı.