Ertuğrul 1890 vizyona girdi ! İşte fragmanı

Ertuğrul 1890 vizyona girdi ! İşte fragmanı

Türk-Japon dostluğunun hikâyesini anlatan Ertuğrul 1890, dün vizyona girdi.

Bu yıl dostluklarının 125. yılını kutlayan ile Türkiye ile Japonya'nın ilk ortak sinema filmi Ertuğrul 1890, dün sinemaseverlerle buluştu.

Film, 1890'da Japon karasularında batan Osmanlı firkateyni Ertuğrul'un hazin hikâyesi ile 1985'te 215 Japon vatandaşının dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın talimatıyla THY tarafından İran-Irak savaşından kurtarılmasını anlatıyor.

Filmin yapımcılığını Türkiye tarafında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Japonya tarafında ise Ertugrul Film Partners yapım ortağı grubu üstlendi. Uygulayıcı yapımcılığını ise Japonya'da TOEI şirketi, Türkiye'de Böcek Yapım yaptı.

Filmin oyuncu kadrosu şu isimlerden oluşuyor; Kenan Ece, Alican Yücesoy, Uğur Polat, Mehmet Özgür, Tamer Levent, Melis Babadağ, Murat Serezli, Deniz Oral, Hakkı Haluk Cömert, Cem Cücenoğlu, Erkan Pekbay, Mert Aygün, Alper Düzen ile Japon sinemasının tanınmış oyuncularından Seiyo Uchino ve Shioli Kutsuna ile Naoto Takenaka, Yui Natsukawa, Toshiyuki Nagashima, Takashi Sasano, Yukiyoshi Ozawa.

Yönetmenliğini Mitsutoshi Tanaka'nın yaptığı Ertuğrul 1890'nın, senaryosu Eriko Komatsu tarafından kaleme alındı. Filmin çekimleri de, Japonya ve Türkiye'de 4,5 ayda tamamlandı.

Etiketler sinema ertuğul 1980