Geçmişin İzinde Geleceğin Peşinde: Benim İstanbul’um!

Geçmişin İzinde Geleceğin Peşinde: Benim İstanbul’um!
Güncelleme:

Bir şehrin kaç ismi olabilir? Byzantion, Konstantinopolis, Dersaadet ve dahası… Bu kitap İstanbul’u doğa, tarih, mimari yapı, efsane, sanat, spor, damak tadı, müze ve çarşıları ile anlatıyor...

Çocukların dikkat becerisini arttırmaya yönelik etkinliklerle; problem çözme, görsel algı ve düşünme becerileri geliştirmeye yönelik çalışmalara yer vermektedir.

Bu kitap aynı zamanda bir İstanbul Çocuk Gezi ve Etkinlik rehberi olarak tasarlanmıştır.

İstanbul’da yaşayan ve yıllardır sosyal sorumluluk projeleri yürüten iki öğretmen;  Yurdanur Ay Paşa ve Yasemin Gülcü çocuklar için yepyeni ve eğlenceli bir kitabı okuyucularla buluşturuyor.

Yıldız Çocuklar Topkapı Sarayı’nın ihtişamından Yerebatan Sarnıcı’nın derinliklerine İstanbul’da heyecanlı bir yolculuğa çıkıyor. Bu yolculukta Yıldız Çocukların kimi zaman labirentlerden çıkması kimi zaman da bilmeceleri çözmesi gerekiyor. Kitapta karşınıza binlerce yıl önce yaşamış olan bir kral, yüzyıllar önce şehri almış bir padişah veya İstanbul aşığı bir ressam çıkabilir. Çocuklar doğasından tarihine, mimari yapısından efsanelerine, sanatından müzelerine, spor dallarından çarşılarına kadar şehrin bin bir özelliğini eğlenerek keşfedecekler!

İstanbul bilgi ve etkinlik sayfaları ile dolu olan bu kitap kentin çocukları için tam bir hazine! Çocuklara kentlilik bilinci aşılayarak aynı zamanda bir İstanbul çocuk rehberi görevi de görüyor.

İstanbul’ u keşfederken eğlenmeye var mısınız?

İstanbul kapılarını bizim için açacak; bize bazen masallar anlatacak; bazen efsaneleri fısıldayacak, bazen de bizi peşinden koşturacak.

,

Şimdi İstanbul ile tanışma zamanı!

 Kitap; çocuklarının geleceklerine yönelik yapıcı yaşam koşulları oluşturabilmek için; kendi kültürünü kaynak alan sanat ve tarih etkinlikleri ile çocuğun benlik gelişimlerini olumlu desteklenmesine katkı sağlamak için 3 yıldır uygulanan sosyal sorumluluk projesinin de bir ürünüdür.

2015-2016 eğitim öğretim yılından itibaren:

İstanbul Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü desteği, Perfetti Van Melle A.Ş. sponsorluğunda İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK) gönüllülerinin desteğiyle:

İBB Prof. Dr. Sebahattin Zaim İlkokulu ve Prof. Dr. Ömer Dinçer İlkokulu’nda uygulanan sosyal sorumluluk projesidir.

Her eğitim öğretim yılında İstanbul’un tarihi mekanları ve müzelerine okul gezileri, gezi öncesi ve sonrası sınıf içi etkinlikler, müze ve okul ortamında gerçekleştirilen atölye çalışmaları gerçekleştirilmektedir.

Proje her yıl 3. Sınıf 250 tane devlet okulu öğrencisine ulaşmayı hedeflemektedir. Projeye gönüllü destek veren sınıf öğretmenleri ile proje uygulamaları gerçekleştirilmektedir.

Bu dönem çocuklarının geleceklerine yönelik yapıcı yaşam koşulları oluşturabilmek için; kendi kültür yapısını kaynak alan sanat ve tarih bilgisi uygulamaları ile kültür bilinci temelli eğitim öğretim deneyimleri sunup, çocuğun yaşadığı şehir olan İstanbul’dan yola çıkarak, benlik gelişimlerini olumlu desteklenmesine katkı sağlamak projenin genel amacıdır.

www.benimistanbulum.org

Facebook: @benimistanbulumprojesi

İnstagram @benimistanbulumprojesi

Yaş aralığı:    6-15
Yazarlar    :   

Yasemin Gülcü
1988 İstanbul doğumlu olan yazar; 2010 yılında Gazi Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünü bitirdi.  İngiltere’de Liverpool Hope Üniversitesinde bir dönem öğrenim gördü. Üniversite yılları boyunca uluslararası eğitim ve gönüllülük projelerinde etkin yer aldı. Öğretmenlik mesleğine başlamasıyla birlikte uluslararası ve yerel proje çalışmalarına devam etti. Fransa ve Çekya’ da Eğitimde Yaratıcı Düşünme ve 21. Yüzyıl Öğrenme Yöntemleri ile ilgili eğitim aldı. Alanında çeşitli sempozyum ve kongrelerde sunum ve bildirileri yayımlandı. Çeşitli dernek ve vakıflarda gönüllü eğitmenlik yaptı. Geçmişin İzinde Geleceğin Peşinde Benim İstanbul’um Projesinin 3. Yılında da koordinatörlüğünü yapmaktadır. Halen öğretmenliğe devam eden yazar evli ve İstanbul’da yaşamaktadır.

Yurdanur Ay Paşa
1978 Silistra doğumlu olan yazar; 2002 yılında  Marmara Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünden , 2010 yılında Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Öğretmenlik mesleğine başlamasıyla birlikte uluslararası ve yerel proje çalışmalarına devam etti. Fransa ve Çekya’ da Eğitimde Yaratıcı Düşünme ve 21. Yüzyıl Öğrenme Yöntemleri ile ilgili eğitim aldı. Alanında çeşitli sempozyum ve kongrelerde sunum ve bildirileri yayımlandı. Çeşitli dernek ve vakıflarda gönüllü eğitmenlik yaptı. Çağdaş Drama Derneği’nde Yaratıcı Drama Liderliği eğitimini tamamladı. Geçmişin İzinde Geleceğin Peşinde Benim İstanbul’um Projesinin 3. Yılında da koordinatörlüğünü yapmaktadır. Halen öğretmenliğe devam eden yazar evli, 2 çocuk annesi ve İstanbul’da yaşamaktadır.

Resimleyen: Betül Ünlü

Seçiniz...

Etiketler benim istanbulum