Kırklareli’nde "Ümmetin Şam-ı Şerif İle İmtihanı" Konferansı

Kırklareli’nde "Ümmetin Şam-ı Şerif İle İmtihanı" Konferansı

Kırklareli'nde, Genç Hareket Kırklareli temsilciği tarafından, Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı toplam 4 kulübün katıkılarıyla "Ümmetin...

Kırklareli'nde, Genç Hareket Kırklareli temsilciği tarafından, Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı toplam 4 kulübün katıkılarıyla "Ümmetin Şam-ı Şerif İle İmtihanı" konulu konferans düzenlendi.

"Alem-i İslam Sohbetleri" kapsamında Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi Üst Salon'da düzenlenen konferans büyük ilgi gördü. Behlül Aydos'un Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Genç Hareket Kırklareli İl Sorumlusu Abdussamed Yaltagil'in selamlama konuşması, Enes Erdem'in, "Ümmetin Suskunluğunu Sana Şikayet Ediyorum" mektubunu okuması, sinevizyon gösterimi ve Suriye Alimi Ziyad Mustafa'nın Şam-ı Şerif sunumu ile devam etti.

Konuşmasında, savaşlarda ölen çocuklara dikkat çeken Ziyad Mustafa, "Bizim görevimiz neydi burada? Ne yapmamız gerekiyor? Bu ümmeti kurtarmak benim görevimdir, senin görevindir, bu ümmete çözüm bulacağız, bu böyle gitmez. Bu savaş neden oluyor? Bunuda bilmiyoruz. Hepsi, tümü bugün Suriye'de savaşıyor. Neden efendim? O, ona kafir diyor, bu, buna gavur diyor, kim eziliyor, kim ölüyor, işte bu zavallı çocuklar" ifadelerini kullandı.

"HER YERDE SURİYELİ VAR, OTURALIM, MUHABBET EDELİM, ONLARA MORAL VERELİM"

Ümmet olarak çok dua edilmesi gerektiğini vurgulayan ve Suriyelilere moral verilmesi çağrısında bulunan Ziyad Mustafa, "Biz, ümmet olarak ne yapmamız gerekiyor? Bir, çok dua etmemiz gerekiyor, arkadaşlar çok dua edelim Allah rızası için. Yarabbi şu ümmete hidayet nasip eyle, şu ümmetimize iyi liderler nasip eyle, Yarabbi şu zulümler dursun artık, şu kanlar dursun, kafidir, bu bir. İkincisi, şunu söylemeyelim, Suriye sorunu, Suriye sıkıntısı, hayır. Gidelim, konuşalım. Bir çay için, onlarla beraber bir çay için, her yerde Suriyeli var, onlarla oturalım muhabbet edelim, onlara moral verelim, büyük sevaptır" şeklinde konuştu.

Programın sonunda, Genç Hareket Kırklareli İl Sorumlusu Abdussamed Yaltagil, Ziyad Mustafa'ya plaket takdim etti.