Konya'da Kültür Sanat

Konya'da Kültür Sanat

Konya Devlet Tiyatrosu, "Dördüncü Ay" adlı oyunu sahneleyecek

KONYA (AA) - Konya Devlet Tiyatrosu, "Dördüncü Ay" adlı oyunu izleyiciyle buluşturacak.

Björn Boström'ün yazdığı, Alpay Aksum'un yönettiği oyunun dekor ve kostüm tasarımı Gözde Yavuz, ışığı Hakan Özdemir, müziği ise Gürkan Çakıcı'ya ait.

Gerçek bir hikayenin anlatıldığı oyunda, kadına yönelik şiddetin en yaygın tezahürlerinden olan ve dil, din, ırk farkı gözetmeksizin işlenen namus cinayeti konusu işleniyor.

Oyun, bugün ve yarın saat 20.00'de, 16 Nisan Cumartesi günü ise 15.00 ve 20.00 saatlerinde Konya Devlet Tiyatrosu sahnesinde izleyiciyle buluşacak.

KDT, çocuklar için "Kırmızı Şapkalı Kurt" oyununu, 19 Nisan Salı günü saat 14.00'te sahneleyecek.

- Selçuklu torunları ecdatla buluşuyor

Selçuklu Belediyesi, "Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor" organizasyonu kapsamında, 12 bin 100 kişi uçakla Çanakkale'ye götürülerek, tarihi yerinde yaşama fırsatı bulacak.

Öte yandan, Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ve Aile Sanat Eğitim Merkezi (ASEM) kursiyerlerinin yaptığı eserler, KOMEK Kültürpark Sergi ve Satış Merkezi'nde ziyaretçilerle buluşuyor.

Tel kırma, sim sarma, iğne oyası ve kurdele nakışı gibi alanlarda yapılan yaklaşık 40 eserin yer aldığı, "Mefruşat Sergisi", 1 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.