Kosova'da "5. Türk Caz Haftası" Başladı

Kosova'da "5. Türk Caz Haftası" Başladı

5. Türk Caz Haftası, başkent Priştine'deki Mercan Dede konseriyle başladı

PRİŞTİNE (AA) - Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen 5. Türk Caz Haftası Kosova'nın başkenti Priştine'de başladı.

Priştine ve Yakova'da 12-16 Nisan tarihleri arasında çeşitli konserlerle devam edecek Türk Caz Haftası'nın ilk gecesinde, Mercan Dede sahne aldı. Priştine Gençlik Sarayı'ndaki konsere müzikseverler yoğun ilgi gösterdi.

Türk Caz Haftası'nın açılışında konuşan Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte yer almaktan heyecan ve gurur duyduğunu belirterek, daha önceki yıllarda gösterilen yoğun ilgiden dolayı etkinliğin bu yıl beşincisinin düzenlendiğini söyledi.

Yunus Emre Enstitüsü Balkan Koordinatörü Rahman Ademi de Türk Caz Haftası'nın Kosova'da bir gelenek haline geldiğini ifade ederek, Yunus Emre Enstitüsü olarak Türk kültürü ve müziğinin sunumunu zenginleştirmek için Mercan Dede gibi önemli sanatçıları seçtiklerini aktardı.

Türk Caz Haftası kapsamında ayrıca, 13 Nisan'da Priştine'de Aydın Esen Trio, 14 Nisan'da ise Yakova'da Eren Çoşkuner Quartet, 15 Nisan'da Priştine'de Kemen Jazz ile Baki Duyarlar, 16 Nisan'da yine Priştine'de ABD'den gelecek ola NY Gypsy All Stars sahne alacak.