Kuş Meraklısı Polis 250 Türü Fotoğrafladı

Kuş Meraklısı Polis 250 Türü Fotoğrafladı

Adana'da kuş fotoğrafı çekme meraklısı polis memuru Derviş Kökenek, Türkiye'deki kuş türlerinden yaklaşık 250'sini görüntüledi- Kökenek, çektiği fotoğrafları karma ve iki özel sergide sanatseverlerin beğenisine sundu

ADANA (AA) - YUSUF KOYUN - Adana'da, kuşlara ve fotoğraf çekmeye meraklı polis memuru Derviş Kökenek, 10 yıldır farklı bölgelerde Türkiye'deki kuş türlerinden 250'sinin fotoğrafını çekip, açtığı sergilerde sanatseverlerle buluşturdu.

Adana Emniyet Müdürlüğü Muhabere-Elektronik Şube Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Bürosunda görevli 21 yıllık polis memuru Derviş Kökenek (41), AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuşlara ilgili merakının zaman içerisinde fotoğraf merakıyla birleştiğini ve bir tutkuya dönüştüğünü, yaklaşık 10 yıldır bu tutkusunun peşinden gittiğini söyledi.

Kökenek, 2006'dan bu yana Türkiye'deki kuş türlerini fotoğraflayabilmek için farklı bölgeleri gezdiğini ve yaklaşık 250 tür kuşun fotoğrafını çekme imkanı bulduğunu belirtti.

İşinden arta kalan vakitte bu alanda çalışmalar yaptığını ifade eden Kökenek, şehir dışına çıktığında günlerce evine dönmediğini ve doğanın zor koşullarında fotoğraf çekmeye çalıştığını anlattı.

-"Boyunçeviren kuşunu fotoğraflamak için 4 ay bekledim"

Çukurova yöresinde bahar aylarında görülen "boyunçeviren" türü kuşu fotoğraflamak için 4 ay beklediğini söyleyen Kökenek, şöyle konuştu:

"Yaz başında bölgeyi terk eden bu kuşu fotoğraflayabilmek için uzun zamandır fırsat bekliyordum. Umudumu kesmiştim. Antalya'ya bir seminer için gittiğimde, Manavgat Şelalesi'nin denize döküldüğü alandaki bir parkta bu kuşa rastladım. Yanımda fotoğraf makinem yoktu. Kuş, beslenme ihtiyacını gidermek için uzun süre o bölgeden ayrılmayınca aracımdaki fotoğraf makinesini alıp kuşu çekmeye başladım."

Kökenek, doğada kuş fotoğrafları çekmenin kendisini iş stresinden uzak tuttuğunu dile getirerek "Hafta sonu kuş fotoğrafları çekme imkanı bulduğumda haftaya daha iyi başlıyorum." dedi.

Kuş fotoğraflarıyla birçok karma sergiye katıldığını belirten Kökenek, ayrıca "Ovanın Kuşları" ve "Adana'nın Kuşları" isimli iki özel sergi açtığını ifade etti.