Mağlova Belgeseli izleyici ile buluşuyor

Mağlova Belgeseli izleyici ile buluşuyor

Mimar Sinan’ın hayatı boyunca yaptığı en önemli eserlerin başında gelen Mağlova Kemeri’nin belgeseli 17 Haziran’da ilk kez izleyici ile buluşuyor.

Dünya Mimarlık Tarihinin baş yapıtlarından biri olarak gösterilen, Mimar Sinan tarafından 1564 yılında İstanbul’da inşa edilen Mağlova Kemeri, Türk Sineması’nın 100.yılında belgesel oldu.

Sahip olduğu mimari, mühendislik ve estetik özellikleriyle şaheser olarak adlandırılan, 36 metre yüksekliğe ve 258 metre uzunluğa sahip Mağlova Kemeri; Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü – Sultangazi Belediyesi ve Hamidiye Kaynak Suları  AŞ’nin katkılarıyla belgesel haline geldi.

unnamed-010.jpgTelevizyon yayın hakları TRT Genel Müdürlüğü tarafından alınan belgeselin galası 17 Haziran 2015 Çarşamba günü Başbakanlık Devlet Arşivleri Osmanlı Arşivleri Daire Başkanlığı Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

Yapımcılığı ve Yönetmenliği Umut Mete Soydan tarafından gerçekleştirilen belgeselin galasına akademi, sanat ve siyaset camiasından çok sayıda ismin katılması bekleniyor…