Merhamet Ve Adalet Konulu Uluslararası Kısa Film Yarışması

Merhamet Ve Adalet Konulu Uluslararası Kısa Film Yarışması

Yarışmaya, 20’ye yakın ülkeden 520 başvuru yapıldı

İSTANBUL (AA) - Çekmeköy Belediyesi tarafından organize edilen ve Cumhurbaşkanlığı, Kültür Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen "Merhamet ve Adalet Konulu Uluslararası Kısa Film Yarışması"na 20’ye yakın ülkeden 520 başvuru yapıldı.

Merhamet ve Adalet Konulu Uluslararası Kısa Film Yarışması Başkanı yönetmen Faysal Soysal, yaptığı açıklamada, "İki yüzü aşan bir katılım ümit ediyorduk ama bu kadar ilgi olacağını düşünmemiştik. Yarışmaya gösterilen ilgi bizleri şaşırttı ve memnun etti. Hem sanat adına hem de merhamet ve adalet adına sevindik. 20’ye yakın ülkeden 520 başvuru gerçekleşti.”bilgisini verdi.

Yarışmaya, Türkiye’nin yanı sıra İtalya, ABD, İran, Bosna Hersek, Bangladeş, Kosova, Ürdün, İngiltere, Mısır, Filistin, Belçika, Lübnan, Azerbaycan Güney Kore'nin de aralarında bulunduğu 20’ye yakın ülkeden yönetmenler kısa filmleriyle katılım gösterdi.

İranlı yönetmen Majid Majidi’nin jüri başkanlığını yaptığı yarışmanın jüri kurulu Faysal Soysal, Osman Sınav, Hasanali Yıldırım, Mehmet Özgür, Sahin Sisic, Rashid Masharawı'den oluşuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması beklenen Merhamet ve Adalet Konulu Uluslararası Kısa Film Yarışması'nın ödül töreni 8 Mayıs 2016’da İstanbul Zorlu PSM'de gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanlığının yanı sıra Kültür Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından da desteklenen yarışmada toplam 20 esere 99 bin lira ödül verilecek.

Etiketler Faysal Soysal