Ne sinema, ne konser.. Bu kez sine-konser !

Ne sinema, ne konser.. Bu kez sine-konser !

1920’de tamamlanan ve İstanbul’da çekilen ilk uzun metraj film olan “Enis Aldjelis / Doğunun Çiçeği”, Baba Zula grubunun eşliğiyle beyaz perdeye yansıyacak.

UNIQ İstanbul, İstanbul tutkunlarına tarih ve müzikle iç içe bir gece yaşatmaya hazırlanıyor. Oluşturduğu projelerle doğu ile batıyı, saykodelik ile folku, müzik ile sinemayı ve diğer disiplinleri bir araya getiren, İstanbul’dan müzikleri ve sesleri 43 ayrı ülkede tanıtan GülbabaMusic işbirliğiyle gerçekleşecek etkinlik herkesi muhteşem bir film ve müzik ziyafetine çağırıyor.

1917 yılında çekimine başlanan ve 1920’de çekimi tamamlanan Avusturya-Macar ortak yapımı ‘Enis-Aldjelis / Doğunun Çiçeği’, ünlü müzik grubu Baba ZuLa sine-konseriyle izleyiciyle buluşuyor. İstanbul’da çekilen ilk uzun metraj olma özelliğini taşıyan film, 90 yıl öncesinin İstanbul’unu yaşatıyor… Galata Köprüsü, Eminönü, Galata Kulesi, Karaköy’den Beşiktaş’a kadar eski yapılar, dükkanlar, bilinmeyenler ve şimdi ‘olmayanlar’…

Göz kamaştırıcı birçok ayrıntıyı sunan film, Baba ZuLa’nın muhteşem performansıyla tarih yolculuğunu derinden hissettiriyor. ‘Enis-Aldjelis / Doğunun Çiçeği’ için hazırladıkları müziklerle Amsterdam Film Bienali ve Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde de sahne alan Baba ZuLa, bu performansıyla uzun sure hafızalarda yer etmişti.