Piyanist Nicholas Mccarthy, İstanbul'da Konser Verecek

Piyanist Nicholas Mccarthy, İstanbul'da Konser Verecek

Doğuştan sağ eli olmayan ve müzik otoriteleri tarafından dünyanın en başarılı müzisyenleri arasında gösterilen İngiliz piyanist, 21 Mayıs'ta Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde müzikseverlerle buluşacak

İSTANBUL (AA) - Sağ eli olmadan dünyaya gelen ve müzik otoriteleri tarafından dünyanın en başarılı müzisyenleri arasında gösterilen İngiliz piyanist Nicholas McCarthy, İstanbul'da konser verecek.

Konuya ilişkin açıklamaya göre, dünyanın en başarılı piyanistleri arasında gösterilen McCarthy, 21 Mayıs'ta İstanbullulara unutulmaz bir gece yaşatacak.

Omia İnşaat sponsorluğu, Piu Entertainment organizasyonuyla düzenlenen konser, Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Ümitsizliğe karşı inancın simgesi olarak gösterilen McCarthy, 1989’da sağ eli olmadan dünyaya geldiği halde, 14 yaşında müzik serüvenine başladı.

McCarthy, 2012 yılında Londra’daki Royal College of Music’ten mezun olduktan sonra, aynı sene Paralimpik Oyunları'nın kapanış seremonisinde Coldplay ile sergilediği performansla büyük beğeni topladı. Daha sonra dünyanın çeşitli ülkelerinde verdiği konserlerde dinleyicilerin beğenisini kazan İngiliz piyanist, müzik yolculuğunu, Warner Classics ile imzaladığı sözleşmenin ardından 2015 yılında çıkardığı 17 parçadan oluşan ilk albümü "Solo" ile taçlandırdı.

Londra’nın ilk engelliler orkestrasının da üyesi olan McCarthy, özellikle savaşta tek elini kaybeden piyanist Paul Wittgenstein'ın sadece sol el için yazılmış piyano eserlerini çalıyor.