"1. Ulusal Şiir Ve Hikaye Yarışması" Başvuruları Başladı

"1. Ulusal Şiir Ve Hikaye Yarışması" Başvuruları Başladı

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ve Tuzla Belediyesi iş birliğince düzenlenen yarışmanın başvuruları 6 Mayıs'ta sona erecek

İSTANBUL (AA) - Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ve Tuzla Belediyesi iş birliğince "1. Ulusal Şiir ve Hikaye Yarışması" düzenleniyor.

Konuya ilişkin TYB İstanbul Şubesi'nden yapılan açıklamaya göre, “Her insan bir şiir, her hayat bir hikaye” sloganıyla ilki düzenlenen yarışmaya herkes katılabilecek.

Açıklamada, TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı'nın, "Gelenekselleşmesi hedefiyle başlattığımız yarışmamız şiir ve hikaye olarak iki bölümden oluşuyor. Bir şair, şiir yarışmasına en fazla iki şiir ile katılabilecek. Şiirlerde ise tarz ve ekol sınırlamamız yok. Bir yazar da hikaye yarışmasına en fazla iki hikaye ile katılabilir. Hikaye konusu da serbest olacak." ifadelerine yer verildi.

- Başvurular internet ve posta yoluyla

Yarışmaya başvurmak isteyenler, internette tybistanbul.com/yarisma.php adresine, posta yoluyla ise TYB İstanbul Şubesi Kızlarağası Mehmed Ağa Medresesi, Divanyolu Cad Hoca Rüstem Sokak No: 6 Sultanahmet, İstanbul adresine çalışmalarını gönderebilecekler.

- Ödüller

Yarışmada, hikaye dalında birinciye 8 bin, ikinciye 6 bin, üçüncüye 4 bin lira ödül verilecek. Şiir yarışmasında ise birinciye 6 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye 2 bin lira ödül verilecek. Ayrıca 5 kişiye ise 500 lira mansiyon ödülü verilecek.

- Ödül töreni

Yarışmaya başvuran eserlerde dereceye girenler, 12 Mayıs'ta toplanacak jürinin değerlendirmesi sonucu, 20 Mayıs'ta ilan edilecek.

Yarışma için, 29 Mayıs'ta Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde saat 14.00’te ödül töreni düzenlenecek.

Yarışmanın başvuruları 6 Mayıs'ta sona erecek.