"Medea Kali" Oyununun Prömiyeri Yapıldı

"Medea Kali" Oyununun Prömiyeri Yapıldı

Yaklaşık bir saat süren tek perdelik oyunda, Zeynep Utku, Musa Uzunlar ve Yusuf Can Sancaklı rol alıyor

İSTANBUL (AA) - Devlet Tiyatroları tarafından sahnelenen, Musa Uzunlar'ın yönettiği "Medea Kali" tiyatro oyununun prömiyeri yapıldı.

"Üsküdar Stüdyo Sahne"de sahnelenen oyun öncesi AA muhabirine açıklama yapan Musa Uzunlar, güzel işlere imza atmak istediklerini söyleyerek, "Biz bu oyunu çok sevdik ve hayata geçirmek istedik. İki sene önce tiyatro sezonunun sonunda çalışmalarımızı hızlandırdık ve 1-2 defa izleyiciyle buluşturduk. Aslında o, daha sonra hayata geçirmek için yapmış olduğumuz bir seyircili provaydı ama hayattaki sıkışıklıklar sebebiyle ertelenme durumunda kaldı. Daha sonra ben Devlet Tiyatrosu'na önerdim. Alındıktan 3 ay sonra yeni bir yorumla hayata geçirdik" diye konuştu.

Oyuncu olarak, oyunda çok şey bulduğunu aktaran Uzunlar, "İnsana dair her şey var. Bunun içinde ihtiras, cinnet, aşk, nefret, şiddet var. Bütün bunlar şu anda yaşadığımız her şey. Bunlar, mitolojik karakterlerle daha da büyüdüğü için herkes kendince özel bir şeyler bulacaktır" ifadesini kullandı.

Yunan mitolojisindeki, gözlerine bakanı taşa çevirdiğine inanılan, yılan saçlı, keskin dişli "Medusa" ve Hindu mitindeki "Tanrıça Kali"yi harmanlayan, Laurent Gaude'nin yazdığı oyununun çevirisi Zeynep Utku'ya ait.

Yaklaşık bir saat süren tek perdelik oyunda, Zeynep Utku, Musa Uzunlar ve Yusuf Can Sancaklı rol alıyor.

Dekor tasarımını Aytuğ Dereli, ışık tasarımını ise Enver Başar'ın üstlendiği "Medea Kali"nin, kostüm tasarımını Çevren Sarayoğlu, müzik yönetmenliğini ise Mehmet Fırıl yapıyor.