"Sürdürülebilir İş Sağlığı Ve Güvenliği" Kısa Film Yarışmasına Başvurular Sürüyor

"Sürdürülebilir İş Sağlığı Ve Güvenliği" Kısa Film Yarışmasına Başvurular Sürüyor

İSTANBUL (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın “Sürdürülebilir İş Sağlığı ve Güvenliği” konulu kısa film yarışmasına başvurular...

İSTANBUL (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın “Sürdürülebilir İş Sağlığı ve Güvenliği” konulu kısa film yarışmasına başvurular devam ediyor.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 8 - 11 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek 8. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen “Sürdürülebilir İş Sağlığı ve Güvenliği” kısa film yarışmasına iki ay içinde 53 başvuru yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Sürdürülebilir İş Sağlığı ve Güvenliği Kısa Film Yarışması Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Serhat Ayrım konuya ilişkin değerlendirmesinde, bu yıl ilki yapılacak yarışmaya, iş kazalarında alınması gereken önlemleri, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili örnek uygulamaları aktaracak kısa filmleri 20 Nisan’a kadar beklediklerini kaydetti.

Yarışmaya iki ay içinde 53 başvuru geldiğini belirten Serhat Ayrım, herkese açık yarışma ile iş sağlığı ve güvenliği alanında kamuoyunda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını vurguladı.

İstanbul’da düzenlenecek 8. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı öncesi sonuçların belli olacağı kısa film yarışmasının jürisinde ise Prof. Dr. Nezih Orhon, Prof. Dr. Aytekin Can, Oyuncu İpek Tuzcuoğlu, Yapımcı Oğuz Peri, Yönetmen Ebru Çakırkaya Sarıcan, Görüntü Yönetmeni Mazlum Demirbağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Eğitim, Tanıtım ve Organizasyon Daire Başkanı Ergün Can yer alıyor.

Yarışmada birinci olan esere 10 bin lira, ikinci esere 5 bin lira, üçüncü olan esere ise 2 bin 500 lira para ödülü verilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde bu yıl 8’incisi düzenlenecek olan Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı’na ulusal ve uluslararası düzeyde yaklaşık 5 bin kişinin katılması bekleniyor. Konferansta iş sağlığı ve güvenliği alanında sektörel yaklaşımlardan meslek hastalıklarına, iş kazalarının nedenlerinden yasal düzenlemelere kadar 36 farklı konu işlenecek.