''Ramazanın Işığını Yakala'' fotoğraf yarışmasının kazananları belli oldu

''Ramazanın Işığını Yakala'' fotoğraf yarışmasının kazananları belli oldu
Güncelleme:

NUN Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından “Ramazanın Işığını Yakala” adıyla ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde düzenlenen uluslararası fotoğraf yarışmasının kazananları belli oldu.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği yarışmaya Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan, Katar,  Bosna Hersek, Suudi Arabistan, Malezya ve Venezuela olmak üzere 7 ülke ile Türkiye’nin 24 farklı ilinden yüzlerce başvuru geldi. Yurtiçi ve yurtdışından çektiği ramazan temalı fotoğraflar ile yarışmaya katılarak dereceye giren öğrenciler ödüllerine kavuştu.

İşte Kazananlar ve Ödülleri!

Lise

Efşanur Aslaner - İstanbul / DSLR Fotoğraf Makinesi

Yusuf Çimen - Zonguldak / Aksiyon Kamerası

Sara Barucija – Bosna Hersek / Instax Fotoğraf Makinesi

 
Ortaokul

Boran İsa Taşdemir - İstanbul / Aksiyon Kamerası

Mehmet Efe Peker - İstabul / Android Tablet

Zeyd Kelani - İstanbul / Mini Fotoğraf Yazıcı

İlkokul

Mualla Gülfem Kulu - Bitlis / Instax Fotoğraf Makinesi

Ahmet Said Benlice - İstanbul / Android Tablet

Zümra Elif Öztürk - İstanbul / Mini Fotoğraf Yazıcı

Jüri üyesi dünyaca ünlü Türk fotoğrafçı İzzet Keribar yarışma ile ilgili şu cümleleri kullandı; “NUN Eğitim ve Kültür Vakfı’nın düzenlediği, bu yıl birincisi yapılan Uluslararası Ramazanın Işığını Yakala Fotoğraf Yarışmasının jüri üyesi olmaktan büyük mutluluk duydum. Yarışma İlkokul, Orta ve Lise şeklinde 3 ayrı gruba ayrılmıştı. Dolayısıyla önemli yaş farkları olan bu öğrencilerin arasında normalde en çarpıcı fotoğrafların lise çağındakilerden gelmesi beklenirdi. Ancak her 3 grupta da nerdeyse eşit kalitede harika fotoğraflarla karşılaştım. Ve istemeyerek de olsa bazılarını elemek zorunda kaldım. Gençlere şu öğütleri verebilirim: Fotoğrafçılık yaşam boyunca sadık bir eşiniz gibi en yakın dostunuz olacaktır. Başlamış olduğunuz bu güzel uğraşıyı lütfen devam ettirmeye çalışın, 70 yılllık fotoğraf serüvenimde fotoğraf hem hayatımı renklendirdi hem de bana çok önemli dostluklar kazandırdı.”

2014 yılında kurulan NUN Eğitim ve Kültür Vakfı, Türkiye’nin kültür birikimine ve eğitim geleneğine katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Bilgiyi keşfedecek, sorgulayacak ve işleyecek gençler yetiştirmek üzere yola çıkan vakıf, ihtiyaç sahibi pek çok öğrenciye burs imkanı sağlayarak ülkemizin yarınlarına katkı sağlıyor.