Rusya’dan iki film Oscar’da listede

Rusya’dan iki film Oscar’da listede
Güncelleme:

92. Oscar Akademi Ödülleri’nde kısa liste belli oldu. Listeye Rusya’dan biri animasyon olmak üzere iki film birden girdi. Rusya listeye Uzun Kız ve Uzay olmadan yaşayamaz filmleriyle girdi.

9 Şubat 2020’de sahiplerini bulacak olan 92. Oscar Ödülleri’nde adaylar açıklanmadan önce son listeler belli oldu. Kısa listeye Rusya’dan iki film girdi. Listede Listede Yabancı Dilde En İyi Film dalında Rus yönetmen Kantemir Balagov’un ‘Dılda’ (Beanpole-Uzun Kız) filmi, En İyi Kısa Animasyon dalında da Konstantin Bronzit’in ‘On ni mojet jit bez kozmosa’ (He can’t live without cosmos-Uzay olmadan yaşayamaz) filmi yer alıyor.

Aleksandr Rodyanskiy’nin yapımcılığını üstlendiği ‘Dılda’ filmi, 1945’te Leningrad’da geçiyor ve genç bir kadın ile İkinci Dünya Savaşı’ndan dönen arkadaşının kuşatma sonrasında kentte yeni bir yaşam kurma çabasını konu alıyor.

2019 Cannes Film Festivali’nde Un Certain Regard (Belirli Bir Bakış) bölümünde prömiyerini yapan film, iki ödül aldı: Un Certain Regard En İyi Yönetmen Ödülü ve FIPRESCI En İyi Film Ödülü.

Oscar için resmi adaylar ise 13 Ocak 2020’de açıklanacak. Ödül töreni 9 Şubat 2020’de Hollywood’da gerçekleştirilecek ve ABD tarafından 225 ülkede yayınlanacak.