Tamzara Defilesi için tüm hazırlıklar tamam !

Tamzara Defilesi için tüm hazırlıklar tamam !

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinden ününü tüm dünyaya duyurmuş olan Tamzara dokuması için geçen yıl düzenlenen Tamzara defilesinin bu yıl ikincisi düzenlenecek.

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinden ününü tüm dünyaya duyurmuş olan Tamzara dokuması için geçen yıl düzenlenen Tamzara defilesinin bu yıl ikincisi düzenlenecek. Birbirinden ünlü mankenler ve ünlü modacıların katılacağı defileyle ilgili olarak Şebinkarahisar Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç bir basın açıklaması yaptı.

İşte o açıklama;

"13 Haziran 2015 tarihinde Tamzara Mahallesi’nde birincisi yapılan Tamzara Defilesi ile Tamzara Dokumamız ve ilçemiz ulusal ve uluslararası düzeyde bilinir hale gelmiş, Kaymakamlığımız tarafından başlatılan tarihi ev ve konaklarımızın yenilenmesi, sokak sağlıklaştırma çalışmaları ve tarihi dokunun ortaya çıkarılması ve bu faaliyetleri destekleyen kültür, sanat ve tanıtım etkinlikleri ile ilçemizde turizm bir sektör haline gelmeye başlamıştır. Bu yıl 16 Temmuz 2016 tarihinde ikincisi düzenlenecek olan Tamzara Defilesi ile; tarihlerin, kültürlerin, aşkların ve kardeşliğin birleştiği, adeta bir medeniyetler kavşağı olan ilçemiz sesini tüm ülkemize daha güçlü bir şekilde duyuracaktır. Maddi ve manevi desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen tüm halkımıza en kalpten şükranlarımı sunuyor, tüm vatandaşlarımızı gönül birliği yapmak üzere defilemize davet ediyorum."

99-004.jpg

GEÇEN YIL NELER OLMUŞTU?

Tamzara mahallesi meydanında yapılan sokak defilesine İstanbul’dan bir çok ünlü Giresun’un Şebinkarahisar ilçesine gitti… Defilenin baş mankenliğini ise Şebnem Schaefer yaptı, ayrıca 2010 Best Model Of Turkey Yarışması Finalisti Mustafa Kule Kaya, Cansu Boru, 2009 Best Model Of Turkey Yarışması 1.si İlhan Şen,Miss Turkey 2013 Güzellik Yarışması 3. Güzeli Sinem Kösem ve mankenlerden Hilal Uzun, Merve Yurdakul, Özlem Karaoğlu, Özlem Doğu, Zeynep Demirel, Ece Duygu Gökoğlu’da yer almıştı.

Model Organizasyonunu Talent Ajans’ın yaptığı defilede koleksiyonu profesyonel tasarımcı Ahmet Giray YILMAZ tarafından hazırlandı. Defilenin koreografisi Best Model of Turkey ve World yarışmalarının Genel Sanat Yönetmeni ve Koreografı Tamer KURTER’e ait. Koreografi anlamında defile kendi tarzında Türkiye’de bir ilk niteliğinde olmuştu. Klasik podyum defilesi mantığından ziyade ve dünyaca ünlü Arp Sanatçımız Şirin PANCAROĞLU ve sanatçı Bora UYMAZ’ın canlı müziği eşliğinde, bir mahalle yaşamını yansıtan teatral bir şekilde izleyicilere sunulmuştu. Yine etkinlik içerisinde profesyonel dansçı Gökmen KASABALI Tamzara konulu koreografisiyle Tamzara’da Şebinkarahisarlılarla buluştu.