Türk Ve Suriyeli Öğrencilerden "Kardeşlik Türküsü"

Türk Ve Suriyeli Öğrencilerden "Kardeşlik Türküsü"

Gençlik ve Spor Bakanlığının "Değerlerimle Değerliyim Projesi" kapsamında Kahramanmaraş'ta düzenlenen şiir yarışmasında Türk ve Suriyeli öğrenciler "kardeşlik türküsü" söyledi

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta Gençlik ve Spor Bakanlığının "Değerlerimle Değerliyim Projesi" kapsamında düzenlenen şiir yarışmasında Türk ve Suriyeli öğrenciler "kardeşlik türküsü" söyledi.
Genç Ufuk Derneği'nin organizesiyle Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda ildeki 9. sınıf öğrencileri için şiir yarışması düzenlendi.
Suriyeli öğrencilerin de katıldığı yarışmada, Türk ve Suriyeli öğrencilerin seslendirdiği ''kardeşlik türküleri'' duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
Merkez Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı, burada yaptığı konuşmada, erdemli insan yetiştirilmesi için öğrencilerin milli ve manevi değerlerle eğitilmesi gerektiğini söyledi.
Genç Ufuk Derneği Koordinatörü Fatih Kıllı ise ''Mesele bir göreve gelmek değil o görevin, bir hakkın derin manalara yaraşır bir biçimde, huzuru ilahide hesap verilecek şekilde yerine getirebilmektir. Bu güzel ülkemizin sizler dışında güvenebileceği bir doğa kaynağı yoktur. Eğer sizler başarılı olursanız bu ülke aydınlık yarınlara kavuşacaktır."
Konuşmaların ardından düzenlenen şiir yarışmasında Beyzanur Kaman birinci, Eda Demirci ikinci, Asude Pişkin üçüncü oldu.Yarışmaya katılan bütün öğrencilerin Çanakkale gezisine götürüleceği bildirildi.