Uluslararası Turizm Filmleri Festivali başlıyor

Uluslararası Turizm Filmleri Festivali başlıyor
Güncelleme:

Uluslararası Turizm Filmleri Festivali, Cannes, Berlin, Tokyo, Barselona ve Viyana’nın da aralarında yer aldığı şehirlerin ardından Nevşehir’de düzenleniyor.

Turizm Filmleri Festivali Kapadokya'da başlıyor. Gösterimler, Nevşehir Kalesi'nde yapılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ve Nevşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek festivalin film gösterimleri 16-17 Eylül’de açık havada Nevşehir Kalesi’nde yapılacak.

 Türkiye etabında dereceye giren filmlerin 19 ülkede tanıtım fırsatı bulacağı festival, turizm sektörüne yön veren kamu kurumlarını, yerel yönetimleri, turizm firmalarını, otelleri, acenteleri ve hava yollarını da aynı sahnede buluşturacak.

Korona virüsü salgını süreci nedeniyle tüm etkinliklerde sosyal mesafe kuralının ön planda tutulacağı festivalin film gösterimleri, 16-17 Eylül’de açık havada Nevşehir Kalesi’nde yapılacak. Festivalin Uluslararası Film Yarışması Ödül Töreni de Paşabağları Ören Alanı’nda düzenlenecek. Törende seyahat filmleri, turizm firmaları, turizm markaları, turizm destinasyonları, şehir filmleri, bölge filmleri, ülke filmleri kategorilerinde 7 dalda 28 ödül verilecek.

Festivalde yer alacak özel bölümde, Türkiye’deki film çekim olanakları ve yeni sinema yasası ile yürürlüğe giren yabancı film teşvikleri, özel hazırlanan “Filming In Turkey” internet sitesinde tanıtılacak. Festival 18 Eylül’de sona erecek.