Yapımcılara sürpriz çağrı: Getirin filmleri biz gösterelim

Yapımcılara sürpriz çağrı: Getirin filmleri biz gösterelim
Güncelleme:

Yapımcılar ile Mars Grup arasında yaşanan krizde yeni bir gelişme yaşandı. Sinema pazarının yüzde 56'lık kısmına sahip olan Avşar Fillm ve Cinemapink, yapımcılara ''Bizim salonlar filminizi bekliyor'' çağrısını yaptı.

Yaklaşık 350 sinema salonuyla pazarın büyük kısmına sahip Avşar Fillm ve Cinemapink, Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan ve Şahan Gökbakar gibi yapımcılara, "İstediğiniz rakamı veririz. Cesaretli olun, filmlerinizi biz gösterelim" çağrısında bulundu. 

Hürriyet'ten Ceyhun Kuburlu'nun haberinde, sinema yapımcıları ile Mars Cinema Group arasındaki krize ilişkin yeni gelişmeler yer aldı. 

350'ye yakın sinema salonuyla pazarın diğer büyük oyuncuları Cinemapink ve Avşar Sinemalarının harekete geçtiğinin belirtildiği haberde, Cinemapink yetkililerinin, "Yapımcının istediği rakamı vermeye hazırız, yeter ki film gösterime girsin" sözleri, Avşar Sinemalarının patronu Şükrü Avşar'ın da "Yapımcı cesaretli olsun. Filmler gösterime girsin. Bu işin sonunda Türk sineması kazanır" ifadeleri yer aldı. 

YÖNETMENLERDEN YASA TEKLİFİNE DÜZELTME TALEBİ

Meclis Komisyonu yarın Sinema Filmlerinin Desteklenmesi ve Sınıflandırılması ile ilgili 5224 sayılı kanunun güncellenmesine ilişkin Meclis'e sunulan yasa teklifini görüşecek.  Türkiye'den yönetmenler ve oyuncular yasa teklifiyle ilgili dün bir çağrıda bulundu.

Aralarında Nuri Bilge Ceylan, Çağan Irmak, Kadir inanır ve Yılmaz Erdoğan'ın da bulunduğu 75 ismin yer aldığı Film Yönetmenleri Derneği bir bildiri yayınlayarak yasanın sınıflandırma ve değerlendirme ile ilgili maddelerinde, "Komisyonca uygun bulunulmayan filmler ticari dolaşıma ve gösterime sunulamaz" önermesinin kaldırılmasını, Türkiye'de düzenlenecek ulusal ve uluslararası festivallerde gösterilecek filmlere yönelik düzenleme ile destekleme kurullarının oluşturulmasında sinema sektörü üyelerinin azınlığa düşürülmesinin düzeltilmesini talep ettiler.

 

Hürriyet