''Tarık Akan'ın mallarını sattılar''

''Tarık Akan'ın mallarını sattılar''

Tarık Akan'ın ağabeyi Akan'ın mal varlığı ile ilgili çok çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Tarık Akan'ın abisi Turgut Üregül, ölüm haberinin ardından Amerikan Hastanesi'nin önünde isyan etmiş ve "Cenazeyle ilgili bilgileri bana vermiyorlar, ayıptır. Cenazeyi Nazım Hikmet Kültür Merkezi sahiplenmiş, benden kaçırıyorlar. Açıklama yapan yok, basın burada" demişti. Usta sanatçının oğlu Barış Üregül ise yaptığı açıklamada, "Biz son anına kadar babamızın yanındaydık. Onun bütün cenaze işlemleriyle ilgileniyoruz. Başka konuşmaları lütfen ciddiye almayın. Onun tek ailesi biziz" ifadelerini kullanmıştı. Bütün bu yaşananların ardında çok ilginç bir gerçek çıktı.

Uçankuş'un haberine göre; Tarık Akan'ın, abisi yüzünden başının birçok kez derde girdiği öğrenildi. Turgut Üregül'ün, ünlü oyuncunun vekaletiyle ondan habersiz birçok malını ve arsasını sattığı ve aldığı paraları da harcadığı öne sürüldü. Buna rağmen Tarık Akan'ın, abisine çimento, inşaat gibi birçok kez alanda iş kurduğu ancak Turgut Üregül'ün o işlerde de başarılı olamadığı iddia edildi.

Son yıllarda Turgut Üregül, Tarık Akan'ı ve hayat arkadaşı Acun Günay'ı ailesinden kalan mirasa ve hisselere el koyduğu için mahkemeye vermiş, Tarık Akan da "Abimin psikolojik sorunları var" demişti.

Turgut Üregül'e yaptıklarından dolayı bütün ailesi tepkili. Özellikle sanatçının vefatının ardından Üregül'ün hastane önündeki açıklamaları, aileyi iyice öfkelendirdi.

TARIK AKAN'IN CENAZESİNE KİMLER KATILDI ? // FOTO-GALERİ